Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Tribošić pod svjetlima ulične rasvjete

E-mail Ispis

rasvjeta_tribosic1aU nizu započetih projekata u zaseoku Tribošić proteklih je dana realiziran projekt ulične rasvjete. Dovršetak pripremnih radnji zaokružen je ugradnjom preostalih svjetiljki i spajanjem komandnog ormara, te je u četvrtak, 9. lipnja 2011. i Tribošić zasjao pod svjetlima ulične rasvjete. Realizaciju projekta pokrenuli su mještani svojim vlastitim sredstvima uz pomoć

Više...
 

Tribošić: nastavak izgradnje ulične rasvjete i uređenje igrališta

E-mail Ispis

tribosic_rasvjeta1aProtekli je vikend na Tribošiću protekao iznimno radno i aktivno. Nakon pokrenute inicijative mještana oko izgradnje ulične rasvjete u petak je započeta ugradnja rasvjetnih svjetiljki na stupove. Iznos prikupljenih sredstava od mještana još je nedostatan za realitaciju cjelokupnog projekta ulične rasvjete, no zahvaljujući financijskoj potpori gospodina Miće Crnjca omogućen

Više...
 

Kreće realizacija projekata iz programa PEP International-a za našu mjesnu zajednicu

E-mail Ispis

pep2011_1aNakon nedavnog potpisivanja projektnih ugovora predstavnika radnih skupina Donje Britvice i Izbična s predstavnicima PEP International-a  ovih dana očekuje se i realizacija tih projekata. Kao što smo već pisali, ova islandska nevladina organizacija s po 5000 Eura obvezala se ugovorom sufinancirati dva značajna projekta u našoj mjesnoj zajednici.

Više...
 

Akcija nasipanja puta kroz Gornju Britvicu

E-mail Ispis

britvica_put1aProteklog tjedna započeto je nasipanje i uređivanje dijela makadamskog puta kroz Gornju Britvicu i prema Rakitnu. Ova akcija rezultat je dijela dogovora postignutog između mjesne zajednice Izbično i Rudnika Boksita Široki Brijeg koji su osigurali strojeve i mehanizaciju za ovu akciju. U cijelosti je dovršeno nasipanje puta Gornja Britvica – Rakitno (Vukoje)

Više...
 

Poptisan ugovor o predaji na korištenje prostorija bivše ambulante mjesnoj zajednici Izbično

E-mail Ispis

abmulanta1aU utorak, 3. svibnja 2011. potpisan je ugovor o ustupanju prostorija bivše ambulante u Izbičnu na korištenje mjesnoj zajednici Izbično. Ugovorom kojeg su potpisali ravnatelj Doma zdravlja Široki Brijeg, dr. Zoran Jelić, i predsjednik mjesne zajednice Izbično Tihomir Crnjac, omogućava se MZ Izbično korištenje spomenutih prostorija, bez naknade, na razdoblje od deset godina, s mogućnošću produljenja ugovora.

Više...
 

Potpisani projektni ugovori s predstavnicima PEP International-a

E-mail Ispis

pep_ugovor1aPredstavnici radnih skupina Donje Britvice i Izbična potpisali su projektne ugovore s predstavnicima PEP International-a, islandske organizacije koja se obvezala donirati sredstva od 5000 EUR za bilo kakav projekt koji će poboljšati životne uvjete u selima.

Više...
 

Dovršeni radovi nasipa puta na prometnici Izbično-Gornja Britvica

E-mail Ispis

jezero_radovi_1aProkopavanjem nasipa i ugradnjom betonske cijevi dovršeni su planirani grubi radovi na prometnici Izbično-Gornja Britvica. Usljed obilnih kiša u jesenjem i zimskom razdoblju ova dionica puta bivala je poplavljena izlivom velike količine vode iz Jezera i s okolnih brda.

Više...
 

Općini Široki Brijeg poplavom odsječena naseljena područja iznad 800 metara nadmorske visine

E-mail Ispis

poplave2010_3_1aPo treći puta u ovoj godini prometnica Široki Brijeg – Gornja Britvica biva poplavljena izdašnijom količinom vode koja se prelijeva iz lokalnog Jezera na spomenuti putni pravac. Mnogi stariji mještani ni ne pamte godinu kada se nešto slično prije događalo. Huk golemih količina vode koja se s obližnjih brda i podzemnih izvora slijevaju u Jezero ne ostavlja puno nade da će uvjeti sutra biti povoljniji, a tek za zimu koja predstoji.

Više...
 
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 » > Kraj >>

Stranica 94 od 96

Vremenska
prognoza