Izbično online

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Posljednje zbogom našoj Ivi: Iva Soldo (1952 - 2017)

E-mail Ispis

pok iva soldo 1aNapustio nas je još jedan vedri i dobri duh našeg kraja. Neizostavan glas ženske gange, kao dugogodišnje članice našeg KUD-a "Brda", utihnuo je protekle nedjelje, 26. veljače, i ostavio duboka traga među svima koji su je poznavali. "Otišla je naša Iva" – u nevjerici su komentirali članovi našeg KUD-a.


Njen vedri duh i neumorni glas, sve do posljednjih trenutaka života, nisu mogle utihnuti ni uznapredovale stanice zloćudnog tumora koje joj, najprije, oduzimaju jedan a potom i drugi bubreg. Još u bolničkoj postelji, čekajući da barem operacijske rane zarastu, pjesmom je ohrabrivala i ostale pacijente oko sebe, a one brojne iz bolničkih posjeta ostavljala u čudu i nevjerici.

Glas u kojem se nisu mogle čuti riječi kukanja ili jadikovanja. Ruke ispucalih dlanova koje su puno više davale negoli primile, a srce s dovoljnim prostorom za svakoga. Bubrege, i dio malignih stanica na njima, ostavila je u Mostaru, ali osmijeh i vedar duh uvijek je imala i redovito nosila sa sobom. 
To joj se nije moglo oduzeti.

To nije uspio ni teški oblik moždanog udara koji ju je zahvatio ove nedjelje i na putu do bolnice u Mostaru bacio u duboku komu. Taj moždani udar pridružio se svoj zlokobnoj bolesti, i patnji, kako bi joj oduzeli život. Oduzeli život, ali prije njegovog kraja naša Iva usnula je u svom nepovredivom duhu. U onom po kojem ćemo je pamtiti. 
To joj se nije moglo oduzeti.

U utorak, 28. veljače, uslijedit će posljednji ispraćaj naše drage pokojnice na groblju Sekača u Gornjoj Britvici. Obitelji će primati sućut u mrtvačnici u Širokom Brijegu od 14 do 15 sati.

Za sav neizmjerni doprinos u našoj zajednici i kulturno-umjetničkom društvu i ovim putem, u ime HKUD-a Brda i MZ Izbično, upućujemo joj još jedno veliko HVALA!

Počivala u miru Božjem! 

pok iva soldo 2
Neumorna i neizostavna u nastupu i predstavljanju tradicionalnih napjeva našeg kraja

pok iva soldo 4

Foto i video prilog s jednog od posljednjih njenih nastupa s KUD-om "Brda" na snimanju "Lijepom našom" u Širokom Brijegu

 Izbicno.info

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Manje | Veće

security image
Upišite prikazane znakove


busy
 

Baner

HUMH WebBanner 300x250

Zadnji komentari:

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica

Početak nastave u ZHŽ-u...
"zima zima e pa šta je ako je zima nije lav ne bo...
08/01/17 14:05 Više...
Britvicak-Pula

Baner

Vremenska
prognoza