Izbično online

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać dodijeljeno priznanje ”Didak”

E-mail Ispis

humh 1aHumanitarnoj udruzi “fra Mladen Hrkać” je u srijedu na Svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dodijeljeno značajno priznanje “Didak” za područje humanitarnog djelovanja povodom početka obilježavanja 100-te obljetnice akcije spašavanja od gladi djece iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

koju je potaknuo fra Didak Buntić.

Nagradu je u ime Udruge primio Ivan Soldo, predsjednik Udruge, koji je u više navrata istaknuo zahvalnost i ponos što je rad Udruge prepoznat i potvrđen ovako značajnim priznanjem koje nosi ime, lik i djelo jedne takve veličine koja je ostavila veliki trag u brojnim sferama, a posebice kad su u pitanju humanost i ljudskost.

“Ovo je velika potvrda za svaki naš napor, dah i korak ostvaren kako bi pomogli svojoj braći i bližnjima u teškim trenucima. Neopisiva je čast primiti ovu nagradu tijekom 100-te godišnjice obilježavanja jedne od najhumanijih i najnesebičnijih akcija u 20. stoljeću. S druge strane, ovo priznanje, i sve ono što predstavlja, je i velika obveza za sve nas da nikad ne posustanemo u činjenju dobra te da postajemo još bolji i još predaniji u svom plemenitom naumu. Ova nagrada nas obvezuje da ni u najtežim trenucima ne dignemo ruke od naše istinske misije – pružanja ruke bespomoćnoj, usamljenoj i uplašenoj duši dok nosi svoj teški križ. Baš kako je činio i sam fra Didak Buntić,” rekao je Ivan Soldo.

humh 22

Nagradu je svim dobitnicima uručio fra Miljenko Šteko, provincijalni ministar Hercegovačke franjevačke provincije.

Od nastanka manifestacije “Didakovi dani” ova se nagrada dodjeljuje osobama ili institucijama koje slijede ovog velikana na područjima političkog, humanitarnog, gospodarskog, znanstvenog i kulturnog djelovanja te osobi koja je zaslužna za promicanje njegova lika i djela.

U više od 4 i pol godine djelovanja, Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” je osigurala je 59.100 obroka, 19.600 noćenja, 2150 autobusnih karata, 45.800 l goriva te 161.000 km plaćene autoceste za više od 3.650 osoba s podučja Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje su boravile na liječenju u Zagrebu.

Pomoć je osigurana zahvaljujući potpori preko 150.000 fizičkih i pravnih osoba iz Hrvastke, Bosne i Hercegovine te inozemstva. Rad Udruge je prepoznat i od strane Europskog parlamenta što potvrđuje nagrada “Europski građanin” za 2016. godinu.

Svečanost obilježavanja godišnjice i dodjele priznanja “Didak” je održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića i Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

humh 21

Izbicno.info
Foto: HUMH

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Manje | Veće

security image
Upišite prikazane znakove


busy
 

Baner

HUMH WebBanner 300x250

Zadnji komentari:

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica

Početak nastave u ZHŽ-u...
"zima zima e pa šta je ako je zima nije lav ne bo...
08/01/17 14:05 Više...
Britvicak-Pula

Baner

Vremenska
prognoza