Izbično online

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Humanitarni koncert duhovne glazbe “Pomozimo zajedno!” povodom pete godišnjice rada i djelovanja

E-mail Ispis

HUMH koncert najava 1aPovodom obilježavanja 5. godišnjice osnivanja, humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” organizira humanitarni koncert duhovne glazbe "Pomozimo zajedno!" u suradnji s Franjevačkim samostanom i župom Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Širokog Brijega. 

 

Koncert će se održati u četvrtak, 22. lipnja, na platou ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu s početkom u 20.00 sati.

Izvođači koji će ovom događaju dati doprinos izvedbama dobro znanih duhovnih skladbi su zbor Izvor, Alan Hržica, Đani Stipaničev, sestre Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac, fra Marin Karačić i Lucija Zovko.

Ovaj događaj će, uz 5.-tu godišnjicu postojanja Udruge, obilježiti i veliko dostignuće i prekretnicu u njezinu radu i djelovanju – projekt izgradnje objekta „Dom fra Mladen Hrkać“ .

Dom će omogućiti besplatan smještaj, prehranu, prijevoz, administrativnu podršku i pomoć u nastavku školovanja za 220 osoba dnevno koje zbog liječenja u Zagrebu privremeno napuštaju svoja matična prebivališta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

Koncert “Pomozimo zajedno!” je i prvi ovogodišnji događaj čiji prihod od dobrovoljnih priloga će biti usmjeren u fond Projekta “Dom fra Mladen Hrkać” u sklopu kojeg će Udruga nastaviti djelovati i pružati pomoć. 

Ulaz je slobodan, a svi posjetitelji će imati mogućnost dati svoje dobrovoljne priloge u donacijske kutije na info punktovima na samom mjestu događaja. 

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva dr. Dragana Čovića, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega.

Realizacija navedenog događaja ne bi bila moguća bez nesebične podrške i pomoći glavnih sponzora JP 

Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar. 

HUMH koncert najava 2


Dodatno o Udruzi:

Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” je u svom dosadašnjem djelovanju pomogla više od 3.750 osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje su boravile na liječenju u Zagrebu. U vrlo kratkom razdoblju Udruga je dala veliki doprinos u društvenoj zajednici u kojoj djeluje te napravila veliki iskorak na području humanitarnog djelovanja i na području pružanja socijalnih usluga u zajednici čemu svjedoče i brojne nagrade i priznanja među kojima posebno ističemo nagradu Europskog parlamenta “Europski građanin” za 2016. godinu, priznanje “Didak” povodom obilježavanja 100-te obljetnice spašavanje djece od gladi te nagradu Večernjakov pečat 2016. u kategoriji Humanost koja je pripala Ivanu Soldu kao predsjedniku humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”. 

 

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Manje | Veće

security image
Upišite prikazane znakove


busy
 

Baner

HUMH WebBanner 300x250

Zadnji komentari:

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica

Početak nastave u ZHŽ-u...
"zima zima e pa šta je ako je zima nije lav ne bo...
08/01/17 14:05 Više...
Britvicak-Pula

Baner

Vremenska
prognoza