Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Blagoslov polja i misa na Orugi

E-mail Ispis PDF
oruga2010_1aOkupljanje vjernika i misa na Orugi, gotovo redovito, nosi sa sobom određene neizvjesnoti - budući da se kapelica nalazi na 1138 metara nadmorske visine, a nestabilni vremenski uvjeti se nekako poklope baš u terminu održavanja sv. mise. No, za razliku od prošle godine, kada se zbog obilnog pljuska sv. misa morala održati pod šatorom, ove godine je vrijeme ipak bilo nešto povoljnije.
Više...
 

Rođenje sv. Ivana Krstitelja

E-mail Ispis PDF

Sv_Ivan_Krstitelj_001«Krist nas je ostavio na zemlji da budemo zrnca koja će prosvjetljivati, da budemo kvasac tijestu, anđeli među ljudima, odrasli među djecom, duhovni ljudi među tjelesnim ljudima, ostavio nas je da budemo sjeme koje će donijeti plod. Na zemlji ne bi bilo više pogana kada bismo se mi ponašali i živjeli život pravih kršćana».

Više...
 

SVETI ANTE PADOVANSKI

E-mail Ispis PDF

sn_Antony13. lipnja: Sv. Ante Padovanski (1195 – 1231.)


– svetac za izgubljene stvari, zaštitnik bolesne djece,pomoćnik u bračnoj neplodnosti, zaštitnik siromaha, zatvorenika...


Više...
 

T I J E L O V O

E-mail Ispis PDF
ost3_bDanas slavimo svetkovinu Presvetog Tijela i Krivi Kristove. Danas na poseban način želimo iskazati počast Isusovoj nazočnosti među nama pod prilikama kruha i vina. Danas slavimo uspomenu-spomen-anamnesis smrti i Uskrsnuća Kristova, odnosno, Njega u Presvetom Tijelu i Krvi njegovoj.
Više...
 

PRESVETO TROJSTVO

E-mail Ispis PDF
Presv_Trojstvo«U zanku križa mi se neprestano prinossimo i predajemo Gospodinu Bogu, odnosno Presvetomu Trojstvu. Kada činiš znak križa, čini ga dobro i lijepo. Ne nakazno i žurno tako da nitko ne može razumijeti što činiš. Čini pristojno velik i širok znak križa, polako i široko s čela na grudi, od jednoga ramena na drugo rame.
Više...
 

D U H O V I - Pedesetnica

E-mail Ispis PDF
DUH_SVETI_2Isus želi uvjeriti apostole da neće ostati sami i zato im u velikosvećeničkom govoru ponavlja čak pet puta da će doći Duh Sveti Tješitelj i Branitelj koji će biti s njima. To u današnjem ulomku evanđelja čujemo dva puta. On će ih poučiti i podsjetiti sve što im je Isus govorio.
Više...
 
<< Početak < « 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » > Kraj >>


BANER MNL 2023

 

Baner

Zadnji komentari:

Jecaj Izbična mog!
Uživala sam, ponovno čitajući ovaj literarni...
27/11/18 10:16 Više...
Mirela Kožul

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica

MNL MZ Širokog Brijega 2022. - Knešpolje : Izbično, cijela utakmica

MNL MZ Širokog Brijega 2022. - Knešpolje : Izbično, prigode i golovi


Vremenska
prognoza