Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Sanacija makadamskog puta Gornja Britvica – Sutina (Rakitno)

E-mail Ispis

Sanacija puta G. Britvica - Rakitno

Nakon što je koncem rujna na dijelu puta Izbično – Gornja Britvica ugrađen novi sloj asfalta kroz proteklih nekoliko dana načinjena je sanacija cjelokupnog makadamskog dijela puta, od Gornje Britvice do Sutine, odnosno, Nikolića kuća.

Prvi put u povijesti postojanja ovog puta sanirane dionice ne dijele se više na pripadajuća katastarska područja Širokog Brijega i Posušja, kao što je to bila praksa svih prethodnih godina. 

Kao što je već poznato, Odlukom Vlade FBiH od konca svibnja ove godine, ovaj prometni pravac vodi se kao regionalni put Široki Brijeg (Trn) — lzbično— Britvica — Rakitno, pod oznakom R-419. Tom Odlukom ovaj regionalni put prelazi u nadležnost Županije ZH, odnosno, pod upravu JU Ceste ŽZH.

Radove je izvelo poduzeće BRINA iz Posušja, pri čemu su korišteni kamioni za dovoz tampona, veliki greder te valjak za zbijanje. Tako je u nekoliko dana sanirano gotovo 7 km makadamskog dijela ovog puta.

Kako nam je potvrđeno iz Javne ustanove Ceste ŽZH, u tijeku je izrada idejnog projekta dijela puta od Izbična do Sutine, kojeg priprema projektantska kuća Integra iz Mostara. Realizacijom idejnog projekta ova dionica dobiva obrise novih dijelova puta, koji će se značajno skratiti, kao i dobiti gabariti za buduće dvije prometne trake. 

U proteklih pola godine, otkako je ovaj put proglašen regionalnim, načinjene su značajne aktivnosti i zahvati što nam daje nadu da u narednoj godini slijede još značajniji radovi i novi slojevi asfalta – što nam je potvrđeno i iz JU Ceste ŽZH.

Važno je napomenuti da ni ostali dijelovi makadamskog puta kroz Gornju Britvicu, koji su ostali lokanog karaktera, ovime neće biti zanemareni. Kao i u prethodnim godinama, uz podršku gradonačelnika i Grada Širokog Brijega, te JU Coming, u skladu s mogućnostima i ovi dijelovi puta nastavljaju se sanirati.

Sanacija puta G. Britvica - Rakitno

Sanacija puta G. Britvica - Rakitno

Sanacija puta G. Britvica - Rakitno

Sanacija puta G. Britvica - Rakitno

Sanacija puta G. Britvica - Rakitno

Izbicno.info

 

Vremenska
prognoza