Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Započeli radovi na obnovi župne crkve

E-mail Ispis

zupna crkva Izbično - radovi

Nakon što je nedavno dopremljen gotovo sav građevinski materijal ovog tjedna započeli su intenzivni radovi na uređenju  i obnovi župne crkve u Izbičnu. Župnik, fra Rober Kiš, već je u nekoliko navrata ukazivao na problem prokišnjavanja krova te nužnu potrebu za sanacijom istog.

Iskusni domaći majstori građevine predvode sve građevinske radove uz sudjelovanje ostalih župljana koji se dragovoljno odazovu. Unatoč kiši, radovi se odvijaju po predviđenom planu.

Trenutno se izvode radovi na raskrivanju i uređenju krilnih dijelova krovišta a potom slijedi i raskrivanje i uređenje središnjeg krovnog dijela.

Tako bi se u nekoliko narednih dana na župnoj crkvi trebao pojaviti u cijelosti obnovljen stari dotrajali crijep, oluci i konstrukcija, ugrađeni još davnih 80-ih godina.

Po riječima župnika, fra Roberta, radovi tu neće stati. Od prikupljenih sredstava i ušteđevine planirana je i zamjena starih otvora na crkvi te ulaznih vrata, što je za svaku pohvalu.

Zahvaljujući našim pojedinim gospodarstvenicima vjerojatno će biti obnovljena i unutarnja fasada crkve te još. nekoliko detalja na njenom pročelju.

Nakon prošlogodišnjeg uređenja dvorišta, ovim projektom župna crkva će zasigurno zasjati u novom ruhu a o osobito važno da neće više prokišnjavati.

Svi zainteresirani župljani mogu se odazvati akciji i dati svoj doprinos, bilo u novcu ili svojim radom i angažmanom.

zupna crkva Izbično - radovi

zupna crkva Izbično - radovi

zupna crkva Izbično - radovi

zupna crkva Izbično - radovi

Izbicno.info

 

HUMH WebBanner 300x250

Baner

Zadnji komentari:

Jecaj Izbična mog!
Uživala sam, ponovno čitajući ovaj literarni...
27/11/18 10:16 Više...
Mirela Kožul

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica


Vremenska
prognoza