Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

U Kazahstanu završeno Svjetsko sveučilišno prvenstvo u futsalu. Ante Crnjac predvodnik mlade Hrvatske reprezentacije

E-mail Ispis

WUC kazahstan 2018 14

U sjeni nedavno završenog svjetskog prvenstva u nogometu na području bivšeg Sovjetskog Saveza ovih dana održavalo se još jedno Svjetsko nogometno prvenstvo.  Riječ je o Svjetskom sveučilišnom futsal prvenstvu "2018 FISU World University Futsal Championship" – koje se od 19. do 26. kolovoza odigravalo u Almaty Areni u istoimenom najvećem gradu Kazahstana.

Među jakom konkurencijom predstavnika Rusije, Francuske, Argentine, Češke Republike, Bjelorusije, Kazahstana, Novog Zelanda, Tajlanda, Njemačke, Ukrajine, Portugala, Izraela, Kine i Poljske nastupio je i tim Hrvatske sveučilišne futsal reprezentacije, kojoj je ovo prvi nastup na svjetskom prvenstvu nakon 20 godina.

Priliku za prolaz u eliminacijski dio natjecanja Hrvatska je tražila kroz skupinu C, gdje su joj suparnici bili Tajland, Njemačka i Ukrajina. Nažalost, porazi od Tajlanda (2:6) i Ukrajine (1:3) bili su presudni za prolazak dalje, unatoč visokoj pobjedi nad reprezentacijom Njemačke od 10:3.

Timu Hrvatske preostala je tako borba od 16 do 9 mjesta gdje su u narednom susretu pobijedili Izrael s visokih 15:1 a potom nesretno, na penale, izgubili od Francuske 5:6.

Svoj posljednji nastup na Svjetskom sveučilišnom futsal prvenstvu u Kazahstanu, Hrvatska je upisala u utakmici za 11. mjesto, u kojem je slavila nad Kinom s visokih 8:1. 

Hrvatske reprezentativce okupljene s nekoliko hrvatskih visokoškolskih institucija te iz više prvoligaških i drugoligaških klubova na ovom svjetskom prvenstvu predvodio je kapetan momčadi širokobriježanin, odnosno, britvičak, Ante Crnjac - Pičarević.

Ante je jedan od trojice braće Crnjac koje smo i ove godine mogli gledati u Klancu na nedavno završenoj Malonogometnoj ligi MZ Širokog Brijega – nastupajući u dresu MZ Izbično.

Ante je od prošle godine član kluba AFC Universitas Split a svoj nogometni talent u nacionalnoj reprezentaciji Hrvatske okrunio je već kroz nastupe za U21 selekciju te ove godine i na ovom značajnom svjetskom prvenstvu.

Posebno svečano i dojmljivo bilo je otvorenje na prepunim tribinama Almaty Arene gdje je Ante, u svečanom defileu sportaša sudionika, pred 15.000 gledatelja na čelu kolone pronio Hrvatski stijeg pozdravljen velikim pljeskom publike povodom povijesnog rezultata Vatrenih na SP u Rusiji.

Na službenoj stranici Univerzitetskog sporta RH mogu se iščitati samo riječi pohvale za nastup na ovom eminentnom natjecanju za neprocjenjivo iskustvo, školu za budućnost, upoznavanje kolega studenata i igrača iz cijeloga svijeta i sve ono najbolje što sveučilišni sport nudi – pri čemu već slijede pripreme za naredno prvenstvo 2020. godine.

Svečanom ceremonijom prvenstvo je zatvoreno u nedjelju, 26. kolovoza, nakon odigravanja finalne utakmice u kojoj je reprezentacija Rusije slavila protiv domaćina rezultatom 4:2.

U nastavku donosimo foto priču ovogodišnjeg natjecanja u Kazahstanu preuzetih s Facebook stranice UniSport HR: 

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

WUC kazahstan 2018 14

Izbicno.info

 

Vremenska
prognoza