Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održana skupština udruge pčelara „Vrisak“

E-mail Ispis PDF

Skupština udruge pčelara „Vrisak“

U petak, 7. prosinca, u restoranu „Čolić“ održana je skupština pčelarske udruge „Vrisak“. Simbolično, skupština je održana na dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčelara. Sjednicu je vodio Ilija Lasić, predsjednik navedene Udruge.

Prije početka skupštine služena je sveta misa u crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu. Misu je predmolio fra Dane Karačić.

Skupština je počela izborom radnog predsjedništva, nakon čega je predstavljeno izvješće o radu za godinu koja je na izmaku. Također, predložen je plan rada za 2019. godinu.

Članovi pčelarske udruge „Vrisak“ održali su minutu šutnje kako bi odali počast preminulom Philipu McCabu koji je bio  predsjednik Svjetske pčelarske organizacije APIMONDIJE.

Na samom kraju skupštine, prezentirane su nagrade i priznanja koje su dobili pčelari. Jedna se odnosi na Mirka Ćavara koji je u Zagrebu na 14. međunarodnom ocjenjivanju meda dobio posebno priznanje za najbolje ocjenjeni med iz inozemstva. Također, srebrenu plaketu za kvalitet meda u kategoriji mediljka dobio je Ilija Lasić. To je prva nagrada iz Sarajeva koja je stigla u Široki Brijeg. Ovo je samo dokaz kako pčelari ovog kraja imaju kvalitetan med koji je prepoznat u BiH, ali i van granica.

Nakon završene skupštine održana su stručna predavanje na teme: „Suzbijanje i iskorjenjivanje zaraznih i parazitskih bolesti pčela“, „Prepoznavanje i suzbijanje američke gnjiloće“, „Povezanost varoe pčela i virusa“, te „EU projekt bees“. Gost predavač bio je dr.vet.med. Milan Andrijanić.

Skupština udruge pčelara „Vrisak“

Skupština udruge pčelara „Vrisak“

Skupština udruge pčelara „Vrisak“


Skupština udruge pčelara „Vrisak“

 Sirokibrijeg.ba / Izbicno.info