Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Od 1. lipnja ove godine u BiH zabrana uvoza automobila starijih od 10 godina

E-mail Ispis PDF

euro5 1

Manje od četiri posto građana Bosne i Hercegovine vozi automobil mlađi od deset godina, dok je broj registriranih vozila sa godištem ispod 1991. godine, znatno veći. Oko 180.000 automobila starije je od 30 godina.

Uvoz polovnjaka iz Evropske unije bilježi rekorde, no od 1. lipnja ove godine stvari će se promijeniti. Na snagu je stupila odluka Savjeta ministara kojom Bosna i Hercegovina zabranjuje uvoz polovnih automobila starije generacije motora.

Euro 5 motor, minimum je standarda koji se od 1. lipnja ove godine može ocariniti unutar granica BiH. Kako se automobili s tim motorom proizvode od 2009. godine, to bi praktički značilo kako će se uvoziti samo vozila mlađa od 10 godina.

Mediji prenose izjavu Ratka Kovačevića, glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje, koji pojašnjava novu proceduru:
"Kad neko uvozi vozilo u BIH, on to prijavljuje na graničnom prijelazu, dobiva provoznu carinsku prijavu na rok od 10 dana i u tom roku mora otići u ovlašteni tehnički servis izvršiti homologaciju. Kada se dobije uvjerenje od ovlaštenog tehničkog servisa kako vozilo zadovoljava minimalne propisane standarde, tada se dolazi u carinsku ispostavu, gdje se završava procedura carinjenja, plaćaju se uvozne dadžbine i u nadležnom MUP-u registracija".

Odluku kojom se onemogućava uvoz automobila sa EUR 4 motorom iskoristili su trgovci u prvih 5 mjeseci ove godine.
Uvezeno je rekordnih 38.661 automobila, vrijednosti 412 miliona KM, dok je država na osnovu dažbina zaradila čak 88 miliona.

Statistika je svakako poražavajuća, po kojoj je skoro 96 posto automobila u zemlji starije od 10 godina. Najviše, 25 posto od ukupnog broja registriranih, odnosno, 259.553 automobila koje prometuju po BH. cestama su ona s Euro 4 motorom, koji se od 1. lipnja više ne mogu uvoziti.

Kao glavni razlog donošenja ove odluke spominje se smanjenje zagađenja zraka. No, ta odluka neće promijeniti činjenicu da se BH. cestama voze četverotočkaši s motorima EUR 3, 2 ili 1, starih i do 40 godina.

Gotovo 80 posto registriranih automobila u BiH je starije od deset godina, što nas čini zemljom s najstarijim voznim parkom u Europi.

Za ekologe alarmantno je povećanje broja motornih vozila, 2018. godine registrirano ih je ukupno 1.064.130.

Hoće li ova odluka donijeti nove statističke podatke ostaje nam da vidimo u narednom razdoblju.