Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Svečano misno slavlje i dodjela sakramenta sv. krizme u župi Izbično

E-mail Ispis

 

sv. krizma izbično 2019.

Danas, u nedjelju, 30. lipnja, u župnoj crkvi u Izbičnu na svečanom misnom slavlju upriličena je dodjela sakramenta sv. krizme za šestero krizmanika iz naše župe. Odličnom pripravom naši krizmanici, uz sudjelovanje svojih roditelja i župnika, na dostojanstven i svečan način obilježili su ovaj današnji svečani događaj.

Na početku sv. mise župnik fra Robert Kiš prigodnim riječima pozdravio je sve okupljene te zaželio dobrodošlicu don Željku Majiću, generalnom vikaru Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko mrkanske biskupije koji je predvodio ovo svečano misno slavlje. 

Prigodnom propovijedi don Majić je na poseban i dojmljiv način istaknuo vrijednosti ovog sv. sakramenta kao i snage duhovne vjere, i duhovnog bogatstva, u odnosu na ono materijalno i prolazno, što čovjeka samo prividno čini sretnim i zadovoljnim.

Nakon propovijedi uslijedila je dodjela sakramenta sv. krizme za naših šestero krizmanika, četvero cura i dvojicu momaka, braće iz Donje Britvice.

Na koncu sv. mise župnik fra Robert Kiš izrazio je zadovoljstvo organizacijom i odvijanjem današnjeg svečanog misnog slavlja te se još jednom zahvalio don Željku Majiću i fra Ivanu Mariću – koji je uveličao ovo misno slavlje sviranjem orgulja i pjevanjem prigodnih liturgijskih pjesmama.

U narednih nekoliko foto priloga donosimo dio današnjeg svečanog slavlja u Izbičnu:

sv. krizma izbično 2019.

sv. krizma izbično 2019.

sv. krizma izbično 2019.

sv. krizma izbično 2019.

sv. krizma izbično 2019.

sv. krizma izbično 2019.

sv. krizma izbično 2019.

 

HUMH WebBanner 300x250

Baner

Zadnji komentari:

Jecaj Izbična mog!
Uživala sam, ponovno čitajući ovaj literarni...
27/11/18 10:16 Više...
Mirela Kožul

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica


Vremenska
prognoza