Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Tomislav Pavković ostvario najbolji rezultat iz fizike na državnoj maturi u Republici Hrvatskoj

E-mail Ispis

tomislav pavkovic

U današnja turobna vremena i moru takvih vijesti nešto radosnije i veselije dođe kao neobičnost i iznimka. Jednu takvu "neobičnu" vijest, na ponos svih nas, donosimo u ovom sadržaju a posebno radosti što je riječ o jednom mladom i iznimnom talentu naših korijena. 

Naime, učenik širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića, Tomislav Pavković, postigao je najbolji rezultat iz fizike na državnoj maturi u Republici Hrvatskoj. Najučenik ovogodišnje generacije širokobrijeških gimnazijalaca, ostvario je maksimalni bodovni učinak u konkurenciji od 7381. og pristupnika. Pored toga Tomislav je postigao odličan  rezultat u polaganju ispita iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika gdje je u konkurenciji od deset tisuća učenika bio plasiran ispod tridesetog mjesta. 

- "Jako sam zadovoljan rezultatima državne mature. Matematiku sam uradio 92 posto, hrvatski jezik na osnovnoj razini 91 posto, engleski jezik 98 posto. Posebno sam sretan zbog rezultata iz fizike koja mi je i najdraži predmet. Ovakav rezultat potvrda je moga rada i rada profesora širokobriješke gimnazije. Dobrom rezultatu pripomogle su i pripreme koje smo radili svake subote u gimnaziji i koje su držali naši profesori. Posebno bih se zahvalio profesoru Damiru Galiću  koji mi je sve četiri godine predavao fiziku i držao pripremnu nastavu. Vjerujem da sam ovim rezultatom opravdao izbor učenika generacije širokobriješke gimnazije čime je još jednom potvrđena vrijednost te obrazovne institucije. Odličan uspjeh na maturi omogućio mi je upis na željeni fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, te se nadam da će mi srednjoškolsko znanje biti  dobra podloga za daljnje školovanje" - kazao je Tomislav nakon sjajnog rezultata na državnoj maturi.

Treba napomenuti kao je nešto više od sedamdeset učenika širokobriješke gimnazije pristupilo polaganju državne mature u Republici Hrvatskoj. Unatoč dobrom rezultatu učenika širokobriješke Gimnazije, iz Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Republike Hrvatske kazali su, kako su ove godine lošiji rezultati učenika na državnoj maturi u odnosu na prošlu godinu. Iznimno loši su rezultati iz matematike. Samo 58 posto učenika strukovnih škola uspjelo je s pozitivnom ocjenom proći ispit iz matematike na višoj razini, dok je prolaznost gimnazijalaca 79 posto.

Na nižoj razini prolaznost gimnazijalaca je 79 posto, a među strukovnjacima 71 posto. Iz hrvatskog jezika  niz učenika je predalo prazan papir u pokušaju pisanja eseja. No, također je istaknuto kako postoji velika razlika između ocjena ostvarenih tijekom srednjoškolskog obrazovanja i  ocjena na državnoj maturi. Premda rezultati s prijamnih ispita i državne mature u Republici Hrvatskoj još pristižu, treba napomenuti  da je učenica širokobriješke gimnazije Marija Matijević uvjerljivo prva na prijamnom ispitu iz matematike u Mostaru, a na  državnoj maturi je među 3.35 posto najboljih iz matematike. 

Ovim putem koristimo prigodu čestitati Tomislavu, kao i njegovim roditeljima,  na ovom velikom i nesvakidašnjem uspjehu kao i u nastavku izobrazbe.

 Izbicno.info / ABCportal.info

 

HUMH WebBanner 300x250

Baner

Zadnji komentari:

Jecaj Izbična mog!
Uživala sam, ponovno čitajući ovaj literarni...
27/11/18 10:16 Više...
Mirela Kožul

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica


Vremenska
prognoza