Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Štand hotela Park proglašen najboljim ispred štanda BWA s posebnim specijalitetom nazvanim "Izbično´s Finest" na prvom Street Food Festu u Širokom Brijegu

E-mail Ispis PDF

 

food fest siroki 11

Prvi Street Food Fest - festival vrhunske hrane, pića i glazbe, koji je trajao dva dana, završio je u subotu navečer u Širokom Brijegu. Posjetitelji su ispunili festivalski trg parka Sajmište te su uz ritmove xD benda i Belfast Fooda uživali u delicijama koje su pripremili ugostitelji na štandovima.

food fest siroki 4

Najboljim štandom proglašen je onaj hotela Park koji je za svega sedam glasova, po izboru posjetitelja, pobijedio štand BWA - Burgers With Attitude kojeg su marljivo priredili Izbičani, Ana i Domagoj Hrkać, vrijedni sestra i brat iz obitelji Bojke i Mile Hrkaća.

food fest siroki 6

Za oko je posebno "zapeo" njihov poseban specijalitet nazvan "Izbično´s Finest" čime su izazvali posebnu pozornost, a o načinu i kvaliteti pripreme njihovih jela najbolje svjedoče fotografije kao i prizor mnoštva posjetitelja koji su strpljivo čekali u redu u namjeri da kušaju upravo njihove spravljene delicije.

food fest siroki 5

"Svi smo iznenađeni ovakvim posjetom i potražnjom. Nismo uopće očekivali da će ovaj prvi festival izazvati ovakvu posjetu i potražnju. Dogodine ćemo se svakako puno bolje organizirati, ali raduje činjenica da je ovakav festival ispao kao pun pogodak i ono što ljude privlači na ovaj prekrasan prostor" – kazuje nam vidno umorna, ali zadovoljna, Ana Hrkać.

Uz ova spomenuta imena, hotela Park i BWA, vrijedi svakako spomenuti još nekoliko imena našeg kraja koja su doprinijela ovom značajnom događaju pri čemu se u ponudi vina nudio izbor vrhunskih "CZ" vina blatine i žilavke Vina Zadro, a u završnici manifestacije dodjeljivane su nagrade poznatog brenda "Berny", također, od obitelji Hrkać iz Izbična.

food fest siroki 3

Nagradu predstavniku hotela Park, Zvonimiru Vranjkoviću, uručio je poznati hrvatski gastronomski stručnjak Veljko Barberi, koji je kao poseban, stručni, gost boravio ovom prigodom u Širokom Brijegu.

food fest siroki 1

On je u svom kratkom govoru istaknuo da je prvi put na nekom festivalu hrane te da je oduševljem Street Food Festom i ambijentom Borka te je izrazio želju da i dogodine bude domaćin i voditelj. Nakon proglašenja najboljeg štanda, vrijednim poklonima nagrađeni su posjetitelji koji su sudjelovali u glasovanju.

food fest siroki 8

Večer je završila koncertom Belfast Fooda, a prvi Street Food Festival ispunio je, čak i premašio, očekivanja. Veseli činjenica da je Široki Brijeg, uz filmski i glazbeni, dobio i festival hrane koji je oduševio Širokobriježane, ali i brojni goste iz okolnih mjesta. Organizatorima je ovaj festival pun pogodak te ne sumnjamo da će dogodine festivalski trg parka Sajmište biti malen za drugo izdanje Street Food Festa.

food fest siroki 7

Projekt Street Food Fest zamišljen je kao dvodnevno gurmansko-glazbeno-pivsko druženje, na kojem će organizatori publiku upoznati s modernom kuhinjom: pripremom odrezaka, procesima odležavanja mesa, raznih vrsta burgera, japanske hrane, slastica te drugim vrstama hrane pripremljene spomenutim konceptom. Na festivalu su nazočne craft pivovare Lovac iz Širokog Brijega, Cooltura iz Mostara te Trojansko pivo iz Čapljine, koji će publiku upoznati s brzorastućim zanatom domaćeg pivarstva.

food fest siroki 10

 food fest siroki 9

Foto: Izbicno.info / Bljesak.info/ Jabuka.tv