Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Obilježena 26. godišnjica stradanja Hrvata na Stipića livadi

E-mail Ispis

stipica livada 2019

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na Stipića livadi, ove nedjelje, 28. srpnja, obilježena je 26. godišnjica stradanja vojnika HVO-a i civila hrvatske nacionalnosti koji su ubijeni na današnji dan 1993. Tog 28. srpnja zvjerski su ubijena i masakrirana 33 hrvatska vojnika i šest civila.

Svetu misu za sve poginule predvodio je fra Ante Marić koji se u svojoj propovijedi osvrnuo na mirnoću ovog mjesta koje je, po njegovim riječima, Bog ostavio svojim kćerima i sinovima za miran počinak.

- "Mi danas 'mutimo' mir Stipića livadi. Ovdje priroda u svom zagrljaju drži naše mučenike, ovdje konji tiho pasu rosnu travu i znaju da je Bog dao tiho mjesto svojoj djeci" - rekao je fra Ante i dodao da su na ovom mjestu izmoljene najusrdnije molitve hrvatskih mučenika.

Prije svete mise brojne delegacije, među kojima je bila i ona iz HDZ-a BiH i HNS-a, predvođena predsjednikom Draganom Čovićem, položile su vijence i zapalile svijeće.

Govoreći o važnost obilježavanja ove godišnjice, general HVO-a Stanko Baja Sopta kazao je kako će poginuli zauvijek ostati zlatnim slovima upisani u hrvatsku historiju.

 - "Dok bude kucalo naše srce ovamo ćemo dolaziti i reći vam hvala. Stipića livadu nećemo zaboraviti, ona je upisana zlatnim slovima u našu povijest i zapamtit ćemo svako od imena" - kazao je Sopta podsjetivši na sve zločine koje je Armija RBiH počinila nad Hrvatima u Domovinskom ratu.

stipica livada 2019

stipica livada 2019

stipica livada 2019

stipica livada 2019

stipica livada 2019

Izbicno.info / foto: vrisak.info

 

HUMH WebBanner 300x250

Baner

Zadnji komentari:

Jecaj Izbična mog!
Uživala sam, ponovno čitajući ovaj literarni...
27/11/18 10:16 Više...
Mirela Kožul

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica


Vremenska
prognoza