Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Odron velike kamene gromade blokirao lokalnu prometnicu Izbično - Gornja Britvica

E-mail Ispis

odron dicije bogno 1

U ponedjeljak, 29. srpnja, u popodnevnim satima došlo je do obrušavanja velike kamene gromade na lokalnu cestu Izbično – Gornja Britvica, na lokalitetu "Dičije bogno", uslijed čega je promet ovom dionicom bio u potpunosti onemogućen. 

odron dicije bogno 1

Kamena gromada teška desetak tona obrušila se svom silinom na asfaltnu površinu uslijed čega je došlo do odlamanja nekoliko manjih komada koji su naporima nekolicine mještana uklonjeni te je tako bio omogućen promet osobnim vozilima, dok je za kamione i veća vozila promet onemogućen.

Srećom, ovaj odron dogodio se bez posljedica na prolaznike i vozila, a o silini udara svjedoče odlomljeni komadi teški nekoliko stotina kilograma. 

odron dicije bogno 1

U dogovoru s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem ispred MZ Izbično poduzete su aktivnosti u smislu organiziranja strojeva za uklanjanje i sanaciju odrona te bi tako ova dionica puta trebala biti prohodna za sva vozila u popodnevnim satima ovog utorka, 30. srpnja.

Također, u dogovoru s gradonačelnikom, istim strojevima uslijedit će i sanacija makadamskog dijela puta kroz Gornju Britvicu i prema Rakitnu, odnosno, naselju Korita.

Izbicno.info

 

HUMH WebBanner 300x250

Baner

Zadnji komentari:

Jecaj Izbična mog!
Uživala sam, ponovno čitajući ovaj literarni...
27/11/18 10:16 Više...
Mirela Kožul

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica


Vremenska
prognoza