Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

U našoj županiji zabranjeno kretanje izvan mjesta prebivališta

E-mail Ispis PDF

Nakon HNŽ-a, i ŽZH je uvela zabranu kretanja izvan mjesta prebivališta osobama s područja ŽZH, potvrdio je Stožer civilne zaštite ŽZH u petak poslijepodne. 

U petak, 10. travnja, održana je 15. sjednica Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke  na kojoj su donesene sljedeće Zapovijedi:

1. Zabranjuje se kretanje izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Županije Zapadnohercegovačke osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu žitovnih namirnica za iste.

Za osobe koje trebaju dozvole zbog odlaska na posao i one koji vrše opskrbu navedenih područja, propusnice će izdavati odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Ukoliko osoba pruža skrb djeci ili starijim osobama, odnosno vrši nabavku osnovnih životnih i medicinskih potrebština za iste, dozvolu će izdavati lokalni Stožer uz davanje potpisane Izjave.

Zapovijed se primjenjuje od 5:00 sati 11. travnja 2020. godine i vrijedi do daljnjeg.

2 . Zapovijeda se Upravi za inspekcijske poslove ŽZH angažiranje svih raspoloživih resursa i poduzimanje svih mjera s ciljem maskimalnog pooštravanja kontrole nad provedbom svih Zapovijedi Stožera CZ ŽZH vezanih za epidemiju korona virusa sukladno važećim propisima i nadležnostima Uprave za inspekcijske poslove.

Građani na ulicama-javnim prostorima moraju poštovani epidemiološke mjere održavanja fizičkog razmaka od minimalno 1,5 metra i obavezno nošenje maske , pamučne trake i slično, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite ŽZH.

 jabuka.info / Izbicno.info