Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

U tijeku radovi na župnoj crkvi u Izbičnu

E-mail Ispis PDF

Još jedni radovi na župnoj crkvi u Izbičnu teku u punom jeku. Nakon obnove župnog stana i unutrašnjosti crkve, župnik, fra Robert Kiš, pokrenuo je još jedan veliki projekt, obnovu dotrajale fasade na cjelokupnoj crkvi i župnom stanu.

Vremenski uvjeti i niske temperature utjecali su dijelom na tijek radova, no crkva danas već poprima obrise novog izgleda. Ispod okvira montiranih skela naziru se konture i detalji novih elemenata koji će uskoro biti ugrađeni.

Pored radova na fasadi, na zvoniku crkve ugrađuje se nova kupola koja će značajno doprinijeti novoj visini zvonika, s novom rasvjetom koja će obasjavati veliki križ na vrhu kupole.

Pored kupole, zvonik će ubuduće ukrašavati dva velika sata, postavljena na pročelju te na istočnoj strani zvonika. Nove konture dobiva i križ na pročelju crkve, dio iznad ulaznih vrata, te još niz ostalih novih detalja.

Ovako značajni i zahtjevni projekti donijet će crkvi i župnom stanu posve novi izgled a župljanima trajnu uspomenu i zahvalu župniku, fra Robertu Kišu, koji se smjelo i hrabro odvažio na sve ovo.

U četvrtak, 15 travnja, pristigla je konstrukcija nove kupole zvonika

Vizualni prikaz budućeg izgleda crkve

Izbicno.info