Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

U župi Izbično upriličena dodjela sakramenta sv. krizme i prve sv. pričesti

E-mail Ispis

 

Ove nedjelje, 25. travnja, u župnoj crkvi u Izbičnu na svečanom misnom slavlju upriličena je dodjela sakramenta sv. krizme i sv. pričesti za šestero krizmanika i četvero prvopričesnika iz naše župe. Višednevnom pripravom naši krizmanici i prvopričesnici, uz sudjelovanje svojih roditelja i župnika, na dostojanstven i svečan način obilježili su ovaj današnji svečani događaj.

Na početku sv. mise župnik fra Robert Kiš prigodnim riječima pozdravio je sve okupljene te zaželio dobrodošlicu don Željku Majiću, generalnom vikaru Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko mrkanske biskupije, koji je predvodio ovo svečano misno slavlje. 

Prigodnom propovijedi don Majić je na poseban i dojmljiv način istaknuo vrijednosti ovih sv. sakramenta kao i snagu duhovne vjere, i duhovnog bogatstva, te istinsko življenje istih. -„Sakramente primamo samo jednom ali smo ih dužni živjeti stalno“ – istaknuo je, između ostaloga, don Majić u svojoj propovjedi.

Nakon propovijedi uslijedila je dodjela sakramenta sv. krizme za naših šestero krizmanika, četvero momaka i dvije cure, njih šestero kako je bilo i prije dvije godine, samo u obrnutom rodu.

Pri dodijeli sakramenta prve sv. pričesti prednost je imalo četvero naših prekrasnih momčića, prvopričesnika, koje je, na inicijativu don Željka Majića, pričestio župnik fra Robert Kiš.

Na koncu sv. mise župnik fra Robert Kiš izrazio je zadovoljstvo organizacijom i odvijanjem današnjeg svečanog misnog slavlja te se još jednom zahvalio don Željku Majiću na dojmljivoj i znakovitoj propovijedi.

Don Željko Majić uzvratio je pozdravnim i zahvalnim riječima te na poseban način izrazio zahvale za glazbenoj i vokalnoj pratnji kojom je dodatno uveličano ovo misno slavlje, našem Dragecu i obitelji Soldo.

U narednih nekoliko foto priloga donosimo dio današnjeg svečanog slavlja u Izbičnu:

Izbicno.info

 

Vremenska
prognoza