Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Javna prezentacija idejnog projekta puta Široki Brijeg - Izbično - Gornja Britvica - Rakitno

E-mail Ispis PDF

Kao što je manje-više poznato, od ljeta prošle godine lokalni put Široki Brijeg – Izbično – Gornja Britvica – Rakitno službeno je proglašen regionalnim putom, oznake R-419. 

Neposredno nakon proglašenja ove dionice regionalnom cestom pristupilo se značajnim radovima u prošloj godini, pri čemu je novi sloj asfalta načinjen na cca 2,3 km puta Izbično – Gornja Britvica a otprilike isto toliko i na dijelu puta od spoja na magistralni put (kod Mihalja) prema Sutini u Rakitnu, što je nastavljeno i ove godine.

Također, saniran je i makadamski dio puta Gornja Britvica – Korita – Sutina (Dobrića kuće) što je značajno pridonijelo intenzivnijem prometu na ovoj dionici puta.

Kako je sada ova dionica puta u nadležnosti Javne ustanove Ceste ŽZH već kroz razdoblje od protekle godine vršena su redovita održavanja, kako u ljetnom tako i u zimskom razdoblju, što slijedi, naravno, i ove godine kao i niz ostalih intervencija koje, u skladu s mogućnostima, slijede kroz ovu godinu.

Pored samih radova na licu mjesta ispred Javne ustanove Ceste ŽZH pokrenute su aktivnosti izrade idejnog projekta buduće, nove, ceste Izbično – Gornja Britvica – Rakitno koji je načinjen od strane projektantske kuće Integra iz Mostara.

Isti je nedavno predstavljen u prostorijama JU Ceste ŽZH kao i u Gradskoj upravi Širokog Brijega pri čemu je usuglašen termin za javnu prezentaciju ovog projekta, koja će se održati u zgradi Gradske vijećnice u Širokom Brijegu, u terminu: petak  20.svibnja 2022. godine s početkom u 9,30 sati.

Svi zainteresirani mještani naše mjesne zajednice mogu prisustvovati ovoj javnoj prezentaciji.