Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Objavljen Javni poziv za izgradnju vodoistražne bušotine u Izbičnu

E-mail Ispis

busotina 2022 1Na inicijativu mjesne zajednice, uz potporu Grada Širokog Brijega i Vlade Županije Zapadnohercegovačke, pokrenute su aktivnosti za izgradnjom nove vodoistražne bušotine u Izbičnu. Proteklih dana je u konačnici dovršena cjelokupna dokumentacija nakon čega je Grad Široki Brijeg objavio Javni poziv za prikupljanje ponuda u realizaciji spomenutog.


Javni poziv objavljen je u petak, 14. listopada 2022., i otvoren je do 4. studenoga 2022. godine. Po odredbama Zakona o javnim nabavkama isti je objavljen na službenom portalu Agencija za javne nabave BiH, kojeg možete pogledati OVDJE.

Nakon prošlih aktivnosti (2012. godine) provedenih u svrhu pronalaska zaliha pitke vode, koja je provedena na lokaciju Umac, ispostavljeno je da te zalihe nisu dostatne, te je ispred mjesne zajednice pokrenut novi projekt stručne analize i mjerenja u cilju pronalaska nove lokacije za zahvatom iste, na znatno dubljim razinama.

Na temelju stručne istrage i mjerenja, provedenih geofizičkih mjerenja i stručne analize, donijeta je odluka o novoj lokaciji, a sve to je elaborirano u projektnoj dokumentaciji načinjenoj od strane tvrtke INTEGRA iz Mostara, odnosno, velikom zaslugom i zalaganjem njenog direktora i suvlasnika, Berislava Crnjac – Didovića, kojem dugujemo veliku zahvalnost i za ovaj projekt.

Time je utvrđeno kako bi se nova lokacija bušotine nalazila istočno od središta mjesta, pored makadamskog puta prema Zečevini. 

IZBIČIJADA 2022.

U odnosnu na prethodnu bušotinu, na Umcu, koja je rađena na 112 m dubine, u novom projektu taj iznos bi bio znatno veći, od 250 do 300 metara dubine, čime bi, po analizi i mišljenju struke, bio omogućen znatno veći zahvat pitke vode, što bi trebalo biti dovoljno za napajanje svih obližnjih domaćinstava.

Vrijednost ukupnog projekta utvrđena je na iznos od 110.000 KM. Slijedi očekivanje pristiglih ponuda zainteresiranih izvođača, a potom će ispred podnositelja ponude, Grada Širokog Brijega, biti obznanjeni rezultati i prijave na ovaj Javni poziv, o čemu ćemo Vas obavijestiti nakon isteka roka prijava. 

Nadamo se, i očekujemo, zainteresirane aplikatore te skorašnji početak radova na ovom, za ovaj kraj, iznimno značajnom projektu.

Ujedno, ovim putem, još jednom zahvaljujemo svim sudionicima, institucijama i pojedincima u potpori početka provedbe ovog projekta, Gradu Široki Brijeg, Vladi županije ZH, INTEGRI Mostar i Berislavu Crnjcu, dipl. ing. geologije Stjepanu Karačiću, dipl. ing. geologije i hidrogeologije mr. sc. Ivanu Antunoviću, kao i svima koji su sudjelovali u ovom projektu.

 

Vremenska
prognoza