Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Donja Britvica uključena u projekt PERA - podrške stanovništvu u ruralnim područjima

E-mail Ispis

pera1mPredstavnici PEP Internationala (Islandska nevladina organizacija financirana od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju) prezentirali su jučer u uredu Općinskog načelnika PERA projekt (Projekt podrške stanovništvu u ruralnim područjima) predstavnicima odabranih sela i mjesnih zajednica u općini Široki Brijeg.



Općina Široki Brijeg jedna je od 20 općina u Bosni i Hercegovini u kojoj se ovaj projekt provodi. U našoj općini za provedbu PERA projekta odabrana su 4 sela: Čerigaj, D. Britvica, G. Crnač i  Police/G. Mamići.

pera

Cilj ovog projekta je povećanje sudjelovanja građana u donošenju odluka na lokalnoj razini i poboljšano reagiranje lokalne vlasti na potrebe i zahtjeve građana. Ovaj projekt promovira principe demokratskog upravljanja, transparentnosti i nediskriminacije i naglašava važnost kontinuiranog i produktivnog dijaloga između građana unutar lokalne zajednice i između lokalne zajednice i Općine.

Na jučerašnjem sastanu predstavljeni su i rezultati osnovne studije koja je provedena u odabranim selima naše općine. Nakon potpisivanja pisma namjere s predstavnicima sela započet će se s implementacijom ovog projekta.

(www.sirokibrijeg.ba)
 

Vremenska
prognoza