Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Predstavljen projekt "PERA" u mjesnoj zajednici Izbično

E-mail Ispis

pero1aVečeras, 14. srpnja,  se u školskim prostorijama u našoj mjesnoj zajednici održao sastanak koji je organizirao PEP International.
Razlog sastanku je bio projekat "Podrška stanovništvu u ruralnim područjima" a skraćenim nazivom PERA kojeg provodi ova mala islandska organizacija koju financira jedna švedska agencija za međunarodnu

razvojnu suradnju pod nazivom SIDA.

Cilj projekta je veća uključenost stanovnika u donošenje odluka na nivou općine i poboljšanje komunikacije između stanovnika i lokalne uprave a obuhvata preko 100 mjesnih zajednica u 20-30 gradova u Bosni i Hercegovini.

Zanimljivost ovog sastanka je ta što je putem oglasnih plakata posebno bio pozvan i ženski dio populacije pa tako da se po prvi puta na sastanku vezanom za mjesnu zajednicu pojavljuju i žene koje će sudjelovati i u provedbi ovog projekta.

Za samu provedbu projekta sačinjena je radna grupa od 7 članova, od kojih su 2 žene, koji će ubuduće biti obavezni dolaziti na sastanke koji će se održavati više puta u sljedećih godinu dana. Zadatak radne grupe će biti odabrati i realizirati projekat u suradnji sa stanovništvom čija vrijednost neće prelaziti 5.000,00 EUR koju će osigurati gore navedena organizacija. Obaveza ovog projekta je i prikupljanje novčanog iznosa (najviše 20KM) od svakog domaćinstva koji će povećati osiguranu vrijednost a time i vrijednost projekta.

Suradnju s ovom islandskom organizacijom su ozakonili naš predsjednik mjesne zajednice Vjekoslav Draškić i predstavnica PEP International-a Dženana Baždarević potpisivanjem pisma namjere. Na sastanku su sudjelovali i predstavnici općine Široki Brijeg Alenka Kvesić i Andrija Kraljević.

Od preko stotinu slučajno izabranih sela se našla i Donja Britvica pa tako da će se u našoj župi realizirati 2 sigurno vrijedna projekta. 

pero1

pero2

pero3

pero4

pero5

pero6

pero7

Vjeko Pavković
 

Vremenska
prognoza