Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

"Policija u zajednici" - hvale vrijedna akcija MUP-a naše Županije

E-mail Ispis

policija1aImajući u vidu činjenicu da policija ne može riješiti sve probleme zajednice koji uzrokuju osjećaj nesigurnosti građana, te imajući u vidu potrebu razvoja partnerstva između policije i zajednice, Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke provest će kampanju pod nazivom „Policije u zajednici“.Cilj kampanje je sljedeći:
- Predstavljanje voditelja teritorijalnih sektora tj. kontakt policajca lokalnoj zajednici odnosno teritorijalnom sektoru.
- Upoznavanje s problemima lokalne zajednice koji dovode do nesigurnosti članova te zajednice.
- Educiranje članova lokalne zajednice o potrebi uključivanja svih društvenih subjekata u borbu protiv kriminaliteta i ostalih asocijalnih i devijantnih pojava.

U sklopu ove kampanje dana (24.07.2009.g.) je održan sastanak na kojem su sudjelovali predsjednik MZ Izbično  Vjekoslav Draškić i predstavnici MUP-a ŽZH Miro Planinić  i Branko Vukoja.

policija2

Predstavnici MUP-a su upoznali našeg predsjednika o djelatniku policije koji je zadužen za teritorijalni sektor kojem pripada i MZ Izbično a radi se o Miri Planiniću koji će biti dostupan 24h dnevno svim građanima Sektora 2 a kojem pripada i naša mjesna zajednica.

Naš predsjednik je upozorio na 14 bespravno sagrađenih „ležećih policajaca“ na prometnici Š.Brijeg – Izbično te na postavljanje zaštitnih branika na nekim dijelovima prometnice.

Spomenuo je i nesavjesno bacanje smeća na lokalitetu Ivan Draga gdje su mu predstavnici MUP-a dali podršku te napomenuli da se svaki takav počinitelj prijavi kontakt policajcu našeg sektora te da će se na svaku prijavu odazvati te procesuirati počinitelja. Dakle, dragi mještani još jedan put pročitajte ovu prethodnu rečenicu i prijavite svakog koga vidite da baca smeće kao i sve ostale neprimjerene radnje kontakt policajcu našeg sektora Miri Planiniću:

Obilaznica bb
88220 Široki Brijeg
Tel.: 039/705-854
Fax: 039/703-986

Vjeko Pavković

 

 

Vremenska
prognoza