Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Popravak puta u Donju Britvicu

E-mail Ispis

asvaltiranje1aU ovo teško i recesijsko doba svakako je za pohvaliti bilo kakve projekte i aktivnosti koji se odnose na dobrobit lokalne zajednice i pobošljanju uvjeta življenja na selu. U jednoj takvoj akciji okupili su se mještani Donje Britvice u petak, 6. kolovoza, gdje se pristupilo aktivnosti krpanja rupa na lokalnoj cesti koja vodi u selo.



U nizu planiranih aktivnosti kroz naredno razdoblje  zatekli smo veliki broj mještana, od mladih do onih nešto starijih, okupljenih u ovoj zajedničkoj akciji. 

"Nekoliko zahtjeva upućenih na adresu mjesne zajednice nije urodilo plodom, a dobro se zna da u posljednjih 10. godina na ovu dionicu puta nije bačena ni lopata asfalta, te smo odlučili pronaći načina da se nekako sami organiziramo i pridonesemo boljim uvjetima življenja u našem selu" - ističe Mladen Crnjac, predsjednik udruge "Tribošić" -  udruge preko koje su istaknuti žitelji Donje Britvice iznašli načina da doprinesu nešto svojim zamislima i aktivnostima na dobrobit rodnom kraju.

S ponosom ističu nedavno sklopljeni ugovor s ministarstvom prostornog uređenja, resursa i zaštite okoliša - kojeg potpisuje ministar Mate Brzica, a odnosi se na iznos od 25.000 KM odobrenih sredstava za projekte koji će potpomoći boljem životu i u ovom dijelu naše mjesne zajednice. Kroz ovaj projekt planiran je niz aktivnosti, a sljedeći je uređenje crkvenog dvorišta ispred novosagrađene crkve u Donjoj Britvici.

Naravno, da ostaje još željenih planova i aktivnosti ali ovakva jedna podrška ministarstva svakako ohrabruje - ističu mještani, te se još jednom, i ovim putem, zahvaljuju ministarstvu prostornog uređenja, resursa i zaštitke okoliša, te tvrtki Alpina Komerc iz Širokog Brijega, na poseban način gosp. Slobodanu Knezović iz tvrtke Putevi Grude na svesrdnoj pomoći u realizaciji ove, prve faze, projekta.

Ostaje nam pohvaliti ovu, nesvakidašnju, akciju i aktivnosti te poželjeti niz ovakvih aktivnosti i u sljedećem razdoblju.

asvaltiranje1_1
Krenulo se od crkve, na ulazu u selo

asvaltiranje3
Akciju su je podržao veliki broj mještana

asvaltiranje5
Prisutni su podjednako i stari i mladi

cvrcak
Cijelu akciju pratili su cvrčci svojom pjesmom

asvaltiranje7
Krpio se cijelom dužinom puta...

asvaltiranje8
...prema odvojku na Gradini

grad_prijatelj
Usput se može vidjeti i duhovitih natpisa na ulazu u selo - kao što je ovaj: GRAD PRIJATELJ JANKOVCI

80
...možda nekada bude omogućena i ova brzina kretanja vozila

asvaltiranje9
Na koncu, zaslužena zakuska i razgovor...

asvaltiranje10
..u opuštenoj atmosferi

ugovor
Preslik potpisanog ugovora s ministarstvom prostornog uređenja, resursa i zaštite okoliša

Fra Franjo Mabić, Tihomir Crnjac

 

Vremenska
prognoza