Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Treći potres u mjesec dana na našem području

E-mail Ispis
potresJutros, u 6:43, područje sjeverozapadne Hercegovine zatresao je novi potres čija jačina je iznosila 3.2 stupnja po Richterovoj ljestvici. Prema izvještaju Euro-Mediteranskog seizmološkog centra, epicentar je bio u području iznad Gornjeg Crnča, podnožju Čabulje, 19 kilometara sjeverozapadno od Mostara odnosno 9 kilometara sjeveroistočno od Širokog Brijega na dubini od dva kilometra.
Za sada nema podataka o eventualnim materijalnim štetama. 

Ovo je treći potres u zadnjih mjesec dana koji se osjetio na našem području i uznemirio stanovništvo. Tako je 20. kolovoza zabilježen potres jačine 4,1 po Richterovoj ljestvici, koji je izazvao manju materijalnu štetu na pojedinim domovima u našoj župi, a epicentar ovog potresa bio je 8 km zapadno od Širokog Brijega i 2 km južno od Kočerina. Tjedan dana ranije izmjeren je potres iste jačine s epicentrom na području Čapljine.

Zanimljivo, u Federalnom hidrometeorološkom savezu, u odjelu za prognoze, uopće nemaju informaciju o jutrošnjem potresu. Kolegama iz portala bitno.ba dežurni na telefonu hidrometeorološkog saveza kazao je kako kolege iz seizmologije nema na poslu i da o jutrošnjem potresu ne mogu ništa konkretnije reći. Opet ćemo čekati da nam netko iz susjedstva priopći koliko nas je potres stresao.

potres2011
 

Vremenska
prognoza