Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Ekipa Mjesne zajednice Izbično ostala neporažena na ovogodišnjoj Ligi MZ

E-mail Ispis

izbicno lijeva obala 1aMalonogometni tim naše mjesne zajednice sinoć je na igralištu Osnovne škole u Klancu zabilježio još jedan veliki rezultat i uspjeh na ovogodišnjoj ligi mjesnih zajednica. Na radost brojnih okupljenih navijača naši momci oduševili su sjajnom igrom i borbenošću protiv znatno favoriziranije ekipe MZ Lijeva Obala, koja je, ujedno, vodeća ekipa skupine "F".

Konačni rezultat glasio je 3:3 no, naši momci su do tog zasluženog izjednačenja došli sjajnom prikazanom igrom i velikim zalaganjem kojeg nije ni sinoć nije nedostajalo. Ni negativan skor prvog poluvremena od 0:2, te skorašnjih 0:3 u četvrtoj minuti nastavka susreta, naše momke nije ostavio zbunjenima. Dapače, konstantnim pritiskom na protivničku polovinu, te uz veliku potporu publike, naši momci u 34 minuti susreta smanjuju rezultat na 1:3, pogotkom Josipa Crnjca – Crnog.

U narednim minutama odmora trener Damir Crnjac uspijeva načiniti nekoliko bitnih rotacija u timu koje je naše momke održalo svježim za nastavak upornog pritiska na protivnički gol, što u 37 minuti susreta donosi odlučujući presing pri u kojem Robert Hrkać smanjuje rezultat na 2:3. Samo minutu kasnije, sjajnim prodorom našeg mladog debitanta Ante Crnjca, loptu u mrežu ponovno posprema Robert Hrkać za konačnih 3:3. Uslijedilo je još nekoliko prigoda naše momčadi ali isto tako i pomalo sreće za našu momčad pri jednom nezgodnom udarcu protivnika.

Veoma tvrda, na momente i gruba utakmica, donijela je i prvo isključenje igrača Lijeve Obale na samom početku utakmice, dok je u nastavku ostao zabilježen još jedan incident u kojem su dodijeljena dva žuta kartona za ekipu Lijeve Obale te jedan našem igraču, Mariju Hrkaću, kojeg su "stručni" zapisničari pripisali našem igraču Jozi Crnjcu.

Oduševljenje naše brojne publike postignutim rezultatom nije se dao skriti ni nakon završetka susreta kada su brojni prišli i čestitali našim momcima na sjajnoj igri i požrtvovanju. Uz dva mlada debitanta u timu,  Ante Crnjca i Marka Pavkovića, naš tim je još jedan put istinski srušio stereotipe "kante za napucavanje" te pokazao kako protiv ove mlade ekipe favoriti više ne postoje. Ovogodišnji nastupi su to pokazali u velikoj mjeri, a ovo je tek druga godina natjecanja.

Ostaje činjenica da mladi tim naše mjesne zajednice ostaje neporažen na sportskom terenu ovogodišnje lige mjesnih zajednica, kao i činjenica da nekima to nije baš po volji. Unatoč osvojenih pet bodova, uz jednu pobjedu i dva neodlučna rezultata, našem timu uskraćen je prolazak u naredno kolo. Tako je, naime, odlučio "trust mozgova" našeg Športskog saveza koristeći neke nedvojbeno sporne odluke kojima su nastojali omalovažiti i isprovocirati pojedince našeg tima.

Naš tim je nedvojbeno prerastao u miljenike brojne publike na ovogodišnjem natjecanju, što je izazvalo izravne reakcije i natpise kroz nekoliko web portala i medija a, napose, brojnih raseljenih i domaćih mještana koji se više ne moraju stidjeti doći pogledati nastup svog najdražeg tima.

Igra s loptom u Klancu za ovu godinu prestaje, no slijedi još jedna važna "igra" protiv onog najvećeg protivnika a koja će se, baš kao i njihova, odigrati za nekim stolom, ali u prostoru nadležnog suda u sklopu pokrenute sudske tužbe.

Malonogometna liga mjesnih zajednica bila je, svakako, najvećim razlogom okupljanja i sastavljanja našeg tima ali, nikako jedini uvjet. Postignutu atmosferu među ekipom, te jedinstvo i zajedništvo oko svih spornih odluka, kao i atmosferu nakon utakmica ništa ne može poremetiti. Naš mladi i perspektivni tim "pokazao je zube" mnogima na sportskom terenu, a iste će znati pokazati i na nekim drugim "terenima".

Još jednom zahvaljujemo svim našim velikim junacima kao i svim sudionicima ovih značajnih rezultata: Darki Draškiću (našem Djidjiju), Kristijanu Hrkaću – Kiki, Robertu Hrkaću, Josipu Crnjcu- Crnom, Josipu (Ive) Crnjac, Mariu Kokiću, Josipu Perki, Jozi Crnjcu, Mariju Hrkaću, Frani Crnjcu, Josipu Soldi, Marku Pavkoviću, Anti Crnjcu, Mariju Soldi – Mačku...Našem treneru Damiru Crnjcu, mladom logističaru Zvoni Crnjcu, rukovodstvu Mjesne zajednice Izbično, te brojnim ostalim momcima i svima zaslužnima za ovaj veliki uspjeh.

Nećemo zaboraviti ni one koji su vjerovali u mogućnosti našeg mladog tima i poduprli nastupe na ovogodišnjem natjecanju Lige: Miljenku Crnjcu – Joziću, Edi i Miljenku Crnjcu – Lončarušić, Tomislavu Crnjcu i caffeu "Maša", Željku Pavkoviću i Frenkiju Soldo.

izbicno lijeva obala 1
I kod presvlačenja pred nastup pozorno se prate savjeti trenera Damira Crnjca...

izbicno lijeva obala 2
...koji nisu izostali ni na terenu pred sam nastup

izbicno lijeva obala 3
Zajednička fotografija momčadi pred početak susreta

izbicno lijeva obala 4
Naši momci nisu davali respekta od početka

izbicno lijeva obala 6
I nakon negativnog rezultata na koncu prvog poluvremena momci su ostali sasvim koncentrirani i nisu se još predali

izbicno lijeva obala 7
Uskoro slijedi i nagrada. Robert Hrkać postiže svoj prvi pogodak

izbicno lijeva obala 8
Neposredno iza toga uslijedio je i drugi, i izjednačenje rezultata na 3:3

izbicno lijeva obala 9
Brojni naši navijači nisu krili osmijeh i radost postignutim rezultatom

izbicno lijeva obala 10
Zvižduk suca označio je kraj utakmice

izbicno lijeva obala 11
Tribine igrališta u Klancu bile su prepune

izbicno lijeva obala 12
I nakon susreta ekipa je zajedno na okupu

izbicno lijeva obala 13
Web portal hercegsport.info u naslovu je donio vijest: "Izbično očitalo nogometnu lekciju Lijevoj obali"

izbicno lijeva obala dobrkovici 1
Dan ranije, u nedjelju, 14. srpnja, naši momci odigrali su prijateljski susret u Dobrkovićima protiv njihove ekipe

izbicno lijeva obala dobrkovici 2
Rezultat nije bio presudno važan ali možemo reći kako su naši momci imali pozitivan skor protiv jake ekipe Dobrkovića

izbicno lijeva obala dobrkovici 3
Svaki susret naše ekipe izaziva veliko zanimanje - tako i za vrijeme neslužbenih susreta kao što je bilo ove nedjelje u Dobrkovićima.


Slijedi kratki predah a potom naredni susret koncem idućeg tjedna. Do tada, našem mladom timu i vjernoj publici upućujemo jednu prigodnu pjesmu s porukom:...nitko nam ništa ne može!

 

Vremenska
prognoza