Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Započela akcija uređenja puta prema Brdu

E-mail Ispis

tamponiranje brdo 1aU ponedjeljak, 22. srpnja, pokrenuta je akcija tamponiranja i popravke puta od Bilog Briga prema Brdu. Nakon što je od 7. srpnja pokrenuto prikupljanje novčanih priloga od mještana, i ostalih korisnika ovog puta, prikupljeno je 1950 KM. JU "Coming" - Široki Brijeg za ovu akciju izdvojila je 300 KM, što čini ukupan iznos od 2250 KM.


Od ovog prikupljenog iznosa planirano je izvesti intervenciju strojnim čekićem, na dijelovima puta gdje je to potrebno, a potom dovoz i ugradnju 14-15 kamiona tampona duž trase puta prema Brdu, te još par sati intervencije bagerom na dijelu skraćivanja puta.

Tako je u ponedjeljak, 22 srpnja, bagerom s ugrađenim strojnim čekićem prijeđena cijela dionica puta i načinjena priprema za tamponiranje. U utorak, 23. srpnja, više kamiona sudjelovalo je u dopremi tampona koji je odmah i ugrađivan. Dopremljeno je ukupno 9 kamiona a nastavak akcije trebao bi uslijediti u subotu, 27. srpnja.

Pojedini mještani su, pored sudjelovanja u novčanim prilozima, bili aktivni sudionici i prigodom izvođenja same akcije u protekla dva dana, što je bio još jedan veliki doprinos. Bilo je, također, i onih koji su ovu radnu akciju "logistički" potpomogli i zavrijedili da ih spomenemo: STR "Sonja", caffe "Žabljak", Vladu Soldo – Majkovića, Zdravka Soldu (Stojanova) te Ivicu Soldo. Već smo spominjali one koji su pomogli novčanim prilozima iako sa ovom dionicom puta nemaju nikakvih dodirnih točaka. Svima, još jedanput, upućujemo veliku zahvalu.

Nadamo se da će odziv aktivnih sudionika na nastavak akcije u subotu biti ipak nešto veći, kako bi se zamišljeni posao odradio do kraja.

tamponiranje brdo 1
Ale, Nevenko i Maćo za bagerom su uredno počistili razbijene stijene

tamponiranje brdo 2
Goja je strojnim čekićem načinio veliki dio posla

tamponiranje brdo 3
Čistila se i drača i granje pored puta

tamponiranje brdo 4
Na Bilom Brigu probijen je dio novog puta

tamponiranje brdo 6
...sad je ova dionica skraćena za nekih 110 m, a izbjegnute su dvije velike krivine

tamponiranje brdo 7
U utorak, 23. srpnja, krenulo se sa dopremanjem tampona

tamponiranje brdo 8
Ovoga puta za strojem je upravljao Milan koji je vješto i spretno uravnao nasuti tampon

tamponiranje brdo 9
Kamioni pod tovarom su ujedno poslužili i za zbijanje ugrađenog tampona

tamponiranje brdo 11
Krupno kamenje i ostalo otklanjano je ručno

tamponiranje brdo 12
Jedna od najgorih dionica puta sada izgleda znatno drugačije

tamponiranje brdo 13
U trenucima predaha kod Cvitanovića kuće

 

Vremenska
prognoza