Izbično online

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

NAJAVA: Proslava sv. Josipa Radnika, zaštitnika župe Izbično

E-mail Ispis

najava sv josip 2016 1aKako to već tradicionalno biva 1. svibnja u našoj župi obilježava se na poseban način obzirom da na taj dan, Međunarodni praznik rada, župa Izbično proslavlja blagdan svoga zaštitnika – sv. Josipa Radnika, a ove godine, ujedno, i 99. obljetnicu od osnutka župe. 

 

Prva godišnjica smrti pok. fra Franje Mabića

E-mail Ispis

memoriam mabic 1a
U srijedu, 27. travnja 2016. navršava se godina dana od iznenadne smrti našeg župnika fra Franje Mabića. Pokojni fra Franjo bio je župnik naše župe gotovo punih deset godina, od kolovoza 2005. pa sve do smrti 2015. godine. 

 

Izbično i Gornja Britvica pod bijelim pokrivačem

E-mail Ispis

snijeg 04 2016 1aDa neobične klimatske promjene i vremenski uvjeti ne prestaju s iznenađenjima uvjerili smo se i današnjeg svanulog dana, 25. travnja, kada se s prvim zrakama dana pojavile i snježne pahulje koje su prekrile šire područje Izbična i Gornje Britvice.

 

NIŠTA NAS NE SMIJE IZNENADITI: Trupla uginulih svinja odbačena uz put prema Donjoj i Gornjoj Britvici

E-mail Ispis

otpad 1aU proteklih nekoliko dana, na dvije odvojene lokacije, zamijećena su trupla nekoliko uginulih domaćih svinja koje je nepoznati i neodgovorni vlasnik jednostavno odbacio tik pored lokalnih prometnica koje vode prema Donjoj i Gornjoj Britvici. 

 

U širokobriješkoj crkvi u jednom danu kršteno osam beba

E-mail Ispis

krstenje sb 1aKako to uobičajeno biva nakon uskrsnih blagdana slijedi razdoblje pripreme prvopričesnika i krizmanika za podjelu sakramenta koja se u velikom broju organizira u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu kao i okolnim župama. 

 

Uskrsna nedjelja u Gornjoj Britvici

E-mail Ispis

uskrs 2015 1aUskrsna nedjelja ove godine donijela nam je lijep sunčan dan u kojem se mnogima pružila prigoda ovaj najveći katolički blagdan obilježiti u dobrom raspoloženju i boravku na otvorenom. Uskršnje sv. mise služene su u svim trima našim crkvama a broju okupljenih vjernika svakako je pogodovalo i lijepo vrijeme.

 

Raspored misa i obreda kroz nadolazeći Veliki tjedan

E-mail Ispis

veliki tjedan 1aSvečanim Isusovim ulaskom u Jeruzalem, na Cvjetnicu, ušli smo u Veliki i Sveti tjedan. Vrhunac Svetoga tjedna je Sveto vazmeno trodnevlje koje započinje večernjom misom na Veliki četvrtak, pobožnosti križnog puta i obredima na Veliki petak, vazmenim bdijenjem na Veliku subotu, te proslavom Kristova

 

Prvi proljetni dan na snijegu u gornjem Gvozdu

E-mail Ispis

rosne poljane 1aOve godine na Cvjetnu nedjelju osvanuo nam je i prvi proljetni dan čime smo i kalendarski u novom godišnjem dobu koje će trajati do 21. lipnja. Uz ranu korizmu, zbog prijestupne godine dobili smo i nešto ranije proljeće, koje inače nastupa 21. ožujka.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 54

Zadnji komentari:

Izbično i Gornja Britvic...
Još jedan dokaz o čudima prirode. Iskreno, slike...
25/04/16 21:32 Više...
Britvicak-Pula

U širokobriješkoj crkvi...
To ja zovem kolijevka Hrvata, a ne kao u mojoj žu...
14/04/16 12:14 Više...
Britvicak-Pula

Uskrsna nedjelja u Gornjo...
Hvala, Sretan Uskrs i tebi Tihomire /admine/
28/03/16 14:00 Više...
Britvicak-Pula

Najnovije na forumu

HUMH WebBanner 300x250


Vremenska
prognoza