Izbično online

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Ima li kraja u činu divljaštva prema okolišu

E-mail Ispis

otpad 1aJoš jedan (ne)običan prizor nesavjesnog odnosa prema okolišu i prirodi zatekao nas je ovih dana uz naše prometnice. Velika količina otpada odbačena tik uz asfalt na bognu puta prema Donjoj Britvici namijenjena kanjonu Ugrovače da se dalje pobrine o njemu. 

 

Tesline ideje u malom izdanju

E-mail Ispis

tesline ideje 1aDa mala mjesta rađaju neobične talente potvrđuje nam nadareni mladi inovator Tomislav Soldo kojeg još od malih nogu neprekidno vuče želja u otkrivanju i istraživanju. Na tragu povijesnog izuma velikog Nikole Tesle posebnu pozornost kod Tomislava pobudio je Teslin transformator, odnosno, Teslina zavojnica.

 

Proslava sv. Josipa Radnika, zaštitnika župe Izbično

E-mail Ispis

sv josip16 1aKiša i loše vrijeme nisu dozvolili da se ovogodišnja proslava sv. Josipa Radnika, zaštitnika naše župe Izbično, obilježi na uobičajen način pa je svečana procesija oko crkvenog šamatorja izostala.
Misno slavlje je započelo molitvom ispred kipa sv. Josipa Radnika, postavljenog kraj crkvenih vrata, koje je predvodio fra Ivan Marić

 

Prva godišnjica smrti pok. fra Franje Mabića

E-mail Ispis

memoriam mabic 1a
U srijedu, 27. travnja 2016. navršava se godina dana od iznenadne smrti našeg župnika fra Franje Mabića. Pokojni fra Franjo bio je župnik naše župe gotovo punih deset godina, od kolovoza 2005. pa sve do smrti 2015. godine. 

 

Izbično i Gornja Britvica pod bijelim pokrivačem

E-mail Ispis

snijeg 04 2016 1aDa neobične klimatske promjene i vremenski uvjeti ne prestaju s iznenađenjima uvjerili smo se i današnjeg svanulog dana, 25. travnja, kada se s prvim zrakama dana pojavile i snježne pahulje koje su prekrile šire područje Izbična i Gornje Britvice.

 

NIŠTA NAS NE SMIJE IZNENADITI: Trupla uginulih svinja odbačena uz put prema Donjoj i Gornjoj Britvici

E-mail Ispis

otpad 1aU proteklih nekoliko dana, na dvije odvojene lokacije, zamijećena su trupla nekoliko uginulih domaćih svinja koje je nepoznati i neodgovorni vlasnik jednostavno odbacio tik pored lokalnih prometnica koje vode prema Donjoj i Gornjoj Britvici. 

 

U širokobriješkoj crkvi u jednom danu kršteno osam beba

E-mail Ispis

krstenje sb 1aKako to uobičajeno biva nakon uskrsnih blagdana slijedi razdoblje pripreme prvopričesnika i krizmanika za podjelu sakramenta koja se u velikom broju organizira u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu kao i okolnim župama. 

 

Uskrsna nedjelja u Gornjoj Britvici

E-mail Ispis

uskrs 2015 1aUskrsna nedjelja ove godine donijela nam je lijep sunčan dan u kojem se mnogima pružila prigoda ovaj najveći katolički blagdan obilježiti u dobrom raspoloženju i boravku na otvorenom. Uskršnje sv. mise služene su u svim trima našim crkvama a broju okupljenih vjernika svakako je pogodovalo i lijepo vrijeme.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 54

Zadnji komentari:

Ima li kraja u činu divl...
U pravu si 100 %
25/05/16 12:32 Više...
MILE

Ima li kraja u činu divl...
dok sami ne poduzmemo nešto ništa se neće promj...
25/05/16 02:07 Više...
frenk

Ima li kraja u činu divl...
Sve je OK! čovjek ostavio ime, prezime i adresu, ...
23/05/16 20:56 Više...
greg

Najnovije na forumu

HUMH WebBanner 300x250


Vremenska
prognoza