Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Obilnija kiša nakon dugog sušnog razdoblja

E-mail Ispis

kisa12_1aTrebamo se dobro zamisliti pa sjetiti kada je kiša padala dva ili tri dana za redom. U ovoj godini do prošlog tjedna to nije bio slučaj zasigurno, pa smo čak kišne dane mogli nabrojati na prste jedne ruke. Također su slične vremenske prilike bile i u drugoj polovici prošle godine.

Više...
 

20. godina od raketiranja Širokog Brijega i pogibije petorice naših župljana

E-mail Ispis
20_obljetnica1aU ranim jutarnjim satima 7. travnja 1992., dok je većina građana bila u duboku snu, zvuci sirene označavali su zračnu opasnost. U 6.20 sati dva zrakoplova jugoslavenske vojske, koja su uzletjela iz Podgorice, nadletjela su Široki Brijeg i raketama zrak-zemlja i opakim kazetnim bombama zasuli civilne ciljeve u užem dijelu Širokog Brijega.
Više...
 

Početak Svetog trodnevlja

E-mail Ispis
veliki_cetvrtakVELIKI ČETVRTAK - VEČERA GOSPODNJA
Na ovaj dan, nema dnevnih sv. misa, jedino se slavi misa Večere Gospodnje koja je godišnji spomen-čin ustanovljenja svih naših euharistijskih slavlja. Uvečer se slavi euharistija u svim crkvama. Nakon Ivanova izvještaja o Isusu koji za vrijeme Večere pere učenicima noge, sam predvoditelj slavlja
Više...
 

Niti koje povezuju: Još jedno nezaboravno druženje u Slavonskom Brodu

E-mail Ispis
aDrugi put zaredom Slavonski Brod organizator je Međunarodnog festivala dokumentarnog filma koji je ove godine, u organizaciji slavonskobrodske udruge SB Film, održan od 30. ožujka do 1. travnja. Nakon prošlogodišnje, prve, Retrospektive Mediteran Film Festivala iz Širokog Brijega, organizatori su ove godine pripremili i natjecateljski program.
Više...
 

Poziv za prijavu na Akademiju za građane

E-mail Ispis
akademija_za_gradjaneJučer, 22. ožujka, u općinskoj vijećnici organiziran je sastanak predstavnika mjesnih zajednica s područja naše Općine s predstavnicima OESS-a u svezi upoznavanja građana s projektom "Akademija za građane".
Više...
 

Ždralovi – vjerni glasnici proljeća

E-mail Ispis
zdralovi1aOtkad je svijeta i vijeka ljudi ždralove pozdravljaju kao glasnike proljeća nakon duge i mračne zime. Danas, 16 ožujka, u popodnevnim satima, na širem području naše župe moglo se primijetiti nekoliko, prvih, jata ždralova koja su se u prodornom glasanju, letom s juga, uputili u seobu prema sjevernim područjima. Postoji uvjerenje da su ždralovi u narodu poznati kao odlični meteorolozi, i prognostičari, prema kojima se
Više...
 

Veljača za pamćenje

E-mail Ispis

veljaca12_1aRijetki se sjećaju, premda i oni nisu sasvim sigurni, da je naše područje cijeli jedan mjesec bilo pod snježnim pokrivačem. Još se manje sjećaju da je snijega napadalo u samo par dana skoro jedan metar. Ali to se upravo desilo ove godine u mjesecu veljači kad je snijega toliko napadalo da ćemo ga dugo gledati i u narednim mjesecima.

Više...
 

NAJAVA: Tečaj plesa - drugi dio

E-mail Ispis

skola_plesa2_1aU nedjelju, 26. veljače, započima drugi dio tečaja klasičnih plesova koji vodi g. Nebojša Kovačević iz Mostara uz pomoć asistentice gđe Marsele Šimić. Mjesto i termini će ostati isti, znači škola u Izbičnu u 18,19 i 20h. Podsjećamo, škola plesa je besplatna za sve polaznike a financira je tvrtka MCI d.o.o. iz Širokog Brijega.

Više...
 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 54 od 96

Vremenska
prognoza