Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Nastava u našoj županiji započima ipak u ponedjeljak, 27.veljače

E-mail Ispis

nastava2012_1Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Vladi Županije Zapadnohercegovačke Helena Lončar rekla je za Radio Široki Brijeg kako će nastava u osnovnim i srednjim školama Zapadnohercegovačke županije započeti ipak u ponedjeljak, 27. veljače.

Više...
 

Hodočašće u Fatimu

E-mail Ispis
fatima2012Župa „Uznesenja Blažene Djevice Marije“ Široki Brijeg organizira hodočašće u Fatimu prigodom 95-e godišnjice ukazanja,  od 09. do 21. srpnja 2012. godine. Putem do Fatime hodočasnici će moći hodočastiti poznata svetišta Italije, Španjolske, Portugala i Francuske i to: Padovu (sv. Leopold, sv. Ante), Montserrat
Više...
 

'U IŠČEKIVANJU JUŽINE', dokumentarac o sibirskoj zimi u Širokom i Hercegovini (VIDEO)

E-mail Ispis
siroki1970_1aPočetkom veljače 2012. na sibirske temperature ne navikle stanovnike Hercegovine, pogodio je jedan od najvećih hladnih ciklona uposljednjih 50-ak godina. U samo tri dana, na prostoru općine Široki Brijeg, palo je u prosjeku jedan metar snijega. Svi pristupni puteviopćini u manje od 24 sata bili su blokirani. 
Više...
 

Iako s novim snijegom, nazire se smirivanje vremena

E-mail Ispis

snijeg6_1aSvi smo jutros bili svjedoci novim naslagama snijega. Ali novih 10cm snježnog pokrivača nije značajno promijenilo situaciju koja je bila na tlu. Narodna izreka kaže „Pala muha na medvjeda“ što je baš tako i djelovalo. Prometnice su sve prethodno bile očišćene te ovako male količine snijega nisu predstavljale nikakav problem za promet.

Više...
 

Subota donijela 20 centimetara novog snježnog pokrivača

E-mail Ispis

snijeg3_1aSubotnje jutro je osvanulo s novih od 15-25cm snijega. Slabiji vjetar ga je ipak rasporedio negdje malo više a negdje manje. Na pojedinim i zanesenijim mjestima  visina snježnog nanosa je bila i veća. Sve je ovo bilo dovoljno da se s osobnim vozilima ipak nije moglo do radnih mjesta.

Više...
 

Deveti dan borbe sa snježnim nepogodama na prostoru naše župe

E-mail Ispis
snijeg5_1aStanje na putovima kroz područja naše mjesne zajednice je ipak zadovoljavajuće. Do većine zaseoka put je do sinoć, u noći s petka na subotu, bio prohodan za osobna vozila i bez lanaca na kotačima. Zahvaljujući novoj reorganizaciji po sektorima na nivou općine i timu zaduženom za čišćenje, braći Soldo na ralici i velikom utovarivaču Mirka Džanića,
Više...
 

Rekordne visine snijega u zadnjih 50 godina u našoj župi

E-mail Ispis

snijeg2_1a„S 35cm snijega ćemo čekati sutrašnji dan“ bio nam je zadnji komentar u prethodnoj vijesti i naravno da smo ga dočekali. Osvanulo je subotnje jutro bez električne energije i s novih 30cm snijega u Izbičnu i Donjoj Britvici te 50-60cm u Gornjoj Britvici. Znači u donjem dijelu župe je ukupno bilo više od 65cm a u malo višim predjelima je metar pokazivao vrijednosti više od 100cm. Ali tu nije bio kraj.

Više...
 

Zbog prometnog kolapsa odgođen posjet nuncija Izbičnu

E-mail Ispis

crkva_snijeg_1aZbog vremenskih neprilika, a u dogovoru s apostolskim nuncijem u BiH, Njegovom Svetosti, uzoritim gospodinom Alessandrom D'Erricom, odgođen je njegov posjet župi Izbično. Papin izaslanik Alessandro D'Errico je u župi Izbično u Širokom Brijegu trebao doći 12. veljače ove godine i slaviti svetu Misu u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika.

Više...
 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 55 od 96

Vremenska
prognoza