Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

NAJAVA: U susret Božiću - zajedničko božićno druženje svih župljana

E-mail Ispis
ususret_bozicu1aMjesna zajednica Izbično i HKUD Brda organiziraju božićno druženje za sve župljane koje će se održati u nedjelju, 18. prosinca 2011., na platou ispred caffea „Maša“ i „Žabljak“, s početkom u 16:00 sati. Pozivaju se svi župljani da se u vrijeme radosti isčekivanja Božića pridruže ovoj zajedničkoj veselici.
Više...
 

Kolinje ili svinjokolja

E-mail Ispis
kolinje1aOve godine zbog neuobičajeno toplog mjeseca studenog proces svinjokolje se kod pojedinih obitelji odvukao i u mjesec prosinac. No, kako bi se preventivno djelovalo na sprječavanje bolesti i raznih drugih zaraza kod svinja sezona kolinja se produži tek za nekoliko dana, tako da manji broj razigranih muha na toplom vremenu nikako ne može puno utjecati na ovaj tradicionalni običaj.
Više...
 

Iz arhiva: "Općina Lištica 1970." (VIDEO)

E-mail Ispis
siroki1970_1aDokumentarni film „Općina Lištica 1970.“ donosi zanimljivu priču o ljudima i ekonomskom prosperitetu na područja cijele Općine. U 25 minuta filma možete pogledati veoma zanimljive  priloge o problemima s kojima su se susretali naši sugrađani u to vrijeme prije više od 40 godina. U filmu govore tadašnji općinski čelnici kao i običan puk koji prepoznaju nastale probleme ali nitko ne nudi kvalitetna rješenja.
Više...
 

U Izbičnu otpočeo tečaj modernog plesa

E-mail Ispis
skola_plesa1aNajava upisa u školu modernog plesa je izazvala veliko zanimanje mještana župe Izbično što je podsjetilo na 2007. godinu kad se osnivalo naše Kulturno-umjetničko društvo "Brda". Tako se u nedjelju našlo veliko mnoštvo župljana u školskim prostorijama u Izbičnu gdje su načinili prve korake u tečaju modernog društvenog plesa.
Više...
 

Novi potres od 3.6 prema Richteru uzdrmao Hercegovinu

E-mail Ispis
potres2Jutros, 24. listopada 2011. godine u 09 sati i 53 min. jači potres s epicentrom kod Vitine osjetio se na širem području zapadne Hercegovine kao i na području Imotskog, Runovice i Metkovića u Republici Hrvatskoj, no nema podataka da je prouzročio materijalnu štetu. Magnituda potresa iznosila je 3.6 prema Richteru s epicentrom na dubini od 12 km.
Više...
 

Centar za građansku suradnju Livno (CGS) potvrdio donaciju uredske opreme našoj mjesnoj zajednici

E-mail Ispis
ured_mz1aCentar za građansku suradnju Livno (CGS), implementator projekta „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi“ koji je financijski podržan od strane Kanadske ambasade, u razdoblju od 05. do 25. rujna ove godine zaprimio je 41 aplikaciju mjesnih zajednica sa područja općina Hercegbosanske županije i Županije Zapadnohercegovačke za „Natječaj za dodjelu opreme za urede mjesnih zajednica“.
Više...
 

Obilježena 69. obljetnica pokolja civila na Šarića Dabilu

E-mail Ispis
dabio_poljana1aObljetnica četničkog pokolja u kojem su četnici na području Širokog Brijega, Posušja i Rame, početkom listopada 1942. godine, pobili i masakrirali gotovo 2000 nedužnih civila, obilježena je u nedjelju, 2. listopada na Šarića Dabilu - pored Rakitna. Na mjestu sagrađenog spomen obilježja, gdje se mještani prisjećaju svojih nevinih žrtava, sv. misu predvodio je župnik župe sv. Ante, u Sutini-Rakitno,
Više...
 

Mali prvašići

E-mail Ispis
prvasici1aPočetkom rujna krenuo je u školu treći naraštaj (u dobrkovskoj školi drugi) prvašića devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja. Prijelaz na devetogodišnje osnovno  obrazovanje podrazumijeva raniji polazak u školu. Novi program školovanja započinje edukaciju djece u šestoj, umjesto sedmoj godini života.
Više...
 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 57 od 96

Vremenska
prognoza