Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Otac i sin za upravljačima autobusa u istom poduzeću

E-mail Ispis

sunco 1aKad je prije 35 godina Veselko Crnjac – Stipuljić, s brdovitih proplanaka Pogane Kruške u Gornjoj Britvici, krenuo u profesionalnu karijeru vozača autobusa i povezao prve putnike do njihovih odredišta, nije mogao ni slutiti da će 35 godina nakon toga, zajedno sa sinom, odlaziti na isti zajednički i odgovoran poslovni zadatak.

Više...
 

Ima nas i u karateu: Mile Soldo osvajač još jednog odličja na jakom međunarodnom karate turniru u Splitu

E-mail Ispis

Mile Soldo - KK ŠirokiU nedjelju 29. ožujka u sportskoj dvorani  “Gripe” u Splitu održan je međunarodni karate turnir Kup Jadrana 2015., jedan od najstarijih  karate turnira u Hrvatskoj koji datira još od davne 1969-te godine. I na ovom natjecanju mladi širokobriješki talenti zabilježili su još jedan značajan rezultatski uspjeh.

Više...
 

Skup britvičana i prijetelja u Gornjoj Britvici te blagoslov nove oltarske slike

E-mail Ispis

britvicijada14 1aNedjeljom iza Izbičijade, Gornja Britvica bude središte događanja u našoj župi. Tako je i ove godine, sedmi put za redom, program započeo svetom Misom u područnoj crkvi u Gornjoj Britvici koju je predvodio domaći župnik fra Franjo Mabić.

Više...
 

Križni put i sv. misa kod Ljubuških grobova

E-mail Ispis

ljubuski grobovi 1aOve nedjelje, 27. srpnja, održana je procesija Križnog puta i služena sv. misa kod kapelice pored Ljubuških grobova na Orugici. Nekoliko stotina vjernika okupilo se na starom putu pored križa i u 10:30 sati u molitvi Križnog puta krenulo prema kapelici na vrhu brda. Križni put i misno slavlje predvodio je župnik fra Franjo Mabić.

Više...
 

Skup britvičana i prijetelja u Gornjoj Britvici

E-mail Ispis

 britvicijada13 1aVeć par godina za redom, nedjeljom iza Izbičijade, u Gornjoj Britvici se organizira skup ljudi koji žive, ili su porijeklom iz Gornje Britvice. Kada im se pridruže njihova rodbina i prijatelji iz ostalog dijela župe i iz daljih krajeva i zemalja, to postane druženje koje podsjeti na neka stara, minula vremena kada su druženja u ovolikom broju, u ovako malom mjestu, bila svakodnevnica.

Više...
 

Križni put i sveta misa na Ljubuškim grobovima

E-mail Ispis

ljubuski grobovi 1aU nedjelju, 28. srpnja, na Orugici, kod Ljubuških grobova, održana je procesija Križnog puta  i služena sveta misa kod Ljubuških grobova. Po iznimno toplom ljetnom danu okupio se veliki broj vjernika, a novost u ovogodišnjem okupljanju bili su i brojni okupljeni biciklisti pristigli na najavljivani blagoslov bicikla iz Britvice, Širokog Brijega, Uzarića, Goranaca, Ljubuškog...

Više...
 

Blagoslov polja na Orugi 2013.

E-mail Ispis

oruga 2013 1aOve godine blagoslov polja na Orugi okupio je, po mnogima, najveći broj vjernika otkada se misa proslavlja na ovom mjestu. Lijepo i ugodno vrijeme svakako je dijelom zaslužno za to, a oni koji se nisu uputili na Kedžaru i Bile mogli su podjednako uživati na svježem zraku proplanaka Oruge.

Više...
 

Blagoslov polja u Vranjkovcima

E-mail Ispis

blagoslov polja VranjkovciPo lijepom i sunčanom nedjeljnom vremenu danas je na groblju u Vranjkovcima održan blagoslov polja i služena sv. misa. Brojni drugi termini,obveze i (ne)prilike onemogućile su pojedine u nazočnosti i posjetu grobovima svojih najmilijih tako da je broj okupljenih ove godine bio nešto manji u odnosu na godine ranije.

Više...
 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 60 od 96

Vremenska
prognoza