Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Održan još jedan skup Britvičana u Gornjoj Britvici - "Britvičijada 2012."

E-mail Ispis
britvicijada2012_1aPrva nedjelja iza Izbičijade već tradicionalno je dan kada se u Gornjoj Britvici organizira zajedničko druženje britvičana - pučki nazvano Britvičijada. Druženje, koje se od 2007. godine redovito održava, dokazuje svoj smisao u zajedničkom okupljanju mnogih raseljenih s ovog područja s rodbinom i prijateljima u jednom danu i trenutku kada ovaj kraj ponovno zaživi kao u neka ranija vremena.
Više...
 

NAJAVA: Skup Britvičana u Gornjoj Britvici - "Britvičijada 2012."

E-mail Ispis
britvicijada_2012_1aPrvu nedjelju nakon Izbičijade malobrojnim starosjediocima u Gornjoj Britvici pridruže se mnogi raseljeni britvičani u organiziranju zajedničkog druženja kojeg se pučki još naziva "Britvičijadom". Takvo okupljanje uslijedit će i ove godine u nedjelju, 19. kolovoza.
Više...
 

Križni put, misa i druženje kod Ljubuških grobova na Orugi

E-mail Ispis

ljubuski_grobovi_2012_1aOruga, mala uzvisina na području Gornje Britvice koja razdvaja dvije općine ovu nedjelju je bila preplavljena mnogim vjernicima koji su sa izbičkim župnikom fra Franjom Mabićem pohodili Križni put i sudjelovali na misnom slavlju i druženju pokraj obližnjih Ljubuških grobova.

Više...
 

Blagoslov polja na Orugi u Gornjoj Britvici

E-mail Ispis
oruga_2012_1aOve godine na uzvisinama Oruge, u Gornjoj Britvici, obilježen je dvanaesti blagoslov polja za redom. Unatoč ovogodišnjem nes(p)retnom preklapanju datuma održavanja proslava i misa na okolnim područjima i svetištima, na Orugi nije izostalo onih vjernih pristaša proslave blagoslova polja i slavljenja mise upravo na ovom mjestu.
Više...
 

Blagoslov polja na groblju Sekača

E-mail Ispis
sekaca_2012_1aI ovogodišnji blagoslov polja na groblju Sekača, u Liskovcu, okupio je mnoštvo rodbine pored grobova svojih najmilijih. Blagovao je tome lijep i ugodan proljetni dan ali je dosta njih ipak moralo izostati iz razloga održavanja podijele sakramenta sv. Krizme na Širokom Brijegu. U 10:30 sati župnik fra Franjo Mabić pozvao je sve okupljene u zajedničku molitvu i prizivanje blagoslova nad polja i usjeve
Više...
 

Novi ovosezonski vikend "u bijelom"

E-mail Ispis
snijeg_sijecanj2012_1aa novi sezonski snijeg u našoj župi moglo bi se reći kako je priuštio više radosti nego briga lokalnom stanovništvu. Svega nekoliko centimetara u onim nižim područjima, do desetak centimetara na širem prostoru Gornje Britvice, visina je snježnog pokrivača koji je napadao s noći od petka na subotu.
Više...
 

Gledati smrti u oči - dokle?

E-mail Ispis

kamenje_greda1aOvaj naslov će biti i je višak svima koji iz fotelje uz dobru kapljicu gledaju i slušaju vijesti kao oni nekada iz inozemstva govoreći: „Jadni oni dolje, ženo daj još jedno pivo!“ No, ova vijest je meni sedam godina domaća, a zadnjih mjeseci još izravnija i meni i svima koji jednom ili češće prolaze iz Izbična za Blidinje, Sutinu, Rakitno i Gornju Britvicu.

Više...
 

Iz arhiva: Video zapis iz 1970. o izgradnji naponske mreže u Gornjoj Britvici i mjesne ambulante u Izbičnu

E-mail Ispis
g_britvica1970_1aDonosimo vrijedan arhivski video zapis iz dokumentarnog filma „Lištica 1970.“ u kojem su šetnjom kroz našu Općinu televizijske kamere zabilježile nekoliko kadrova i na području naše Mjesne zajednice. Riječ je o kadrovima snimljenim u Gornjoj Britvici i Izbičnu o projektima koji su se u to vrijeme provodili na ovom području.
Više...
 
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 61 od 96

Vremenska
prognoza