Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Skup Britvičana u Gornjoj Britvici - "Britvičijada 2011."

E-mail Ispis
britvicijada_2011_1aTradicionalno okupljanje britvičana, pučki nazvano „Britvičijada“ i ovu nedjelju nakon Izbičijade, okupilo je mnoge britvičane na jednom mjestu. Jedinstvena je to prigoda kada se za vrijeme ljetnih odmora, na jednom mjestu, okupe mnogi iseljeni i oni malobrojni mještani koji ovdje žive i obitavaju. Na uobičajen način, okupljanje je započeto u crkvi „Isusa Dobrog Pastira“
Više...
 

Križni put i misa kod Ljubuških grobova na Orugi

E-mail Ispis
put_kriza_grobovi1aUgažena staza pod Orugicom mnoge je vjernike, za nepunih godinu dana, provela Križnim putom od podnožja velikog križa do kapelice kod Ljubuških grobova. Nakon prošlogodišnjeg blagoslova Križnog puta i novosagrađene kapelice kod grobova neznanih ljubušaka i ove je godine mnoštvo vjernika nazočilo procesiji Križnog puta i misnom slavlju kod kapelice.
Više...
 

NAJAVA: Križni put i sv. misa kod Ljubuških grobova na Orugi

E-mail Ispis
najava_lj_grobovi2011U nedjelju, 24.srpnja, na proplancima Oruge bit će održan Križni put i sv. misa kod Ljubuških grobova. Skup vjernika održat će se u 10:30 sati kod velikog križa u podnožju Oruge odakle se molitvom u procesiji kreće prema uzbrdici do kapelice ispred Ljubuških grobova. Procesiju Križnog puta predvodit će župnik fra Franjo Mabić a sv. misu kod Ljubuških grobova predvodit će
Više...
 

Blagoslov polja na Orugi 2011.

E-mail Ispis
oruga1aVeć desetu godinu za redom održava se sv. misa i blagoslov polja na Orugi. Kao i prethodnih godina tako se i ovaj put okupio velik broj župljana kao i mnogih gostiju i prijatelja iz šire regije koji ne propuštaju prigodu nazočiti misnom slavlju i druženju na ovoj uzvisini s koje se pruža prekrasan pogled na gotovo cijelu Hercegovinu i dobar dio Dalmacije.
Više...
 

Kad muškarci zakuhaju: Na užini u selu bez ijedne kuharice

E-mail Ispis
prusine1aBlagoslov polja jedna je od rijetkih prigoda kada najsjevernije selo naše općine zaživi barem na jedan dan. To je ujedno prigoda kada broj pristiglih gostiju za nekoliko desetaka puta nadmaši broj domicilnih stanovnika. Povremeno se vikendom pojave još poneki no Jageša, Blago, Bili i Nikola jedini su domaćini i organizatori užine u zaseoku Prusine u Gornjoj Britvici
Više...
 

Blagoslov polja i misa na Orugi

E-mail Ispis
oruga2010_1aOkupljanje vjernika i misa na Orugi, gotovo redovito, nosi sa sobom određene neizvjesnoti - budući da se kapelica nalazi na 1138 metara nadmorske visine, a nestabilni vremenski uvjeti se nekako poklope baš u terminu održavanja sv. mise. No, za razliku od prošle godine, kada se zbog obilnog pljuska sv. misa morala održati pod šatorom, ove godine je vrijeme ipak bilo nešto povoljnije.
Više...
 

Završeni radovi bušenja vodoistražnog bunara u Izbičnu

E-mail Ispis

busenje bunara izbicno 2023 Nakon započetih radova koncem kolovoza zahtjevan projekt vodoistražne bušotine u Izbičnu nastavio se izvoditi kroz cijeli mjesec rujan. Po završetku radova predviđenih Ugovorom Grada Širokog Brijega i izvođača, tvrtke Geomehanic d.o.o., radovi su okončani na 400 m načinjene bušotine.

Više...
 

Proslava 50. godišnjice braka Nikole i Mare Pavković

E-mail Ispis

nikola i mara Pavković 50 godina brakaU subotu, 11.siječnja 2020. u crkvi Bezgrešnog Srca Marijinog u Zagrebu, samostan sestara Klarisa, Nikola i Mara Pavković (rodjeni u Izbičnu) proslavili su svojih 50. godina braka. Svečano misno slavlje predvodio je fra Petar Džida koji je slavljenicima uručio blagoslov i molitvu za dobro zdravlje i sreću u narednim obljetnicama njihovog zajedničkog života. 

Više...
 
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 62 od 96

Vremenska
prognoza