Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Proslava Martinja u Izbičnu

E-mail Ispis

martinje 2015 1aOvo se može doživjeti samo ovdje – komentar je brojnih gostiju i prijatelja obitelji Crnjac koji su se okupili na ovogodišnjoj proslavi Martinja u Izbičnu. Blagodati svoga rada i truda obitelj pok. Vele Crnjca nastavlja nesebično podijeliti na dan zaštitnika vinara i vinogradara, sv. Martina. 

Više...
 

Umrla je Anica (udova Miška) Crnjac

E-mail Ispis

U utorak 07. srpnja 2015. godine, u 80. godini života u 09.00 sati nakon kraće bolesti umrla je Anica (udova Miška) Crnjac, žena i majka, suradnica i kolegica koja je nesebično doprinijela promociji svoga zavičaja čuvajući i njegujući ponajprije ljudske i moralne vrijednosti, potom i one u očuvanju tradicijskih običaja hrvatskog naroda Zapadne Hercegovine.

Više...
 

Obilježena 68. obljetnica stradanja mučenica Dragica Pavković

E-mail Ispis

dragice pavkovic misa 1a

Svečanom procesijom od župne crkve i sv. misom kod spomen obilježja u Izbičnu danas, u nedjelju, 21. lipnja,  obilježena je 68. obljetnica mučeništva i smrti dviju Dragica Pavković, koje su partizani zvjerski mučili i ubili 12. prosinca 1947. godine.

Više...
 

Još jedan uspješan lovni dan lovne grupe "Izbično"

E-mail Ispis

lov izbicno vepar 1aJoš jedan uspješan lovni dan ostati će zabilježen među članovima lovačkog društva "Varda", lovne jedinice Izbično-Britvica. Unatoč maglovitoj i kišnoj nedjelji, 16. studenog, nekolicina lovaca lovne grupe "Izbično" uputila se na obližnje područje u potragu za novim ulovom, i već nakon kratkog vremena to im se i ostvarilo.

Više...
 

Prvi dan lova i druženje lovaca na Vardi

E-mail Ispis

prvi dan lova 1aU nedjelju, 19. listopada, prvi dan nove lovne sezone petnaestak članova lovačkog društva "Varda", lovne jedinice Izbično-Britvica, proveli su na području Varde. Lijep i sunčan dan bio je i razlog više za dobru atmosferu koju neće umanjiti količina ni vrsta ulova. Uz nešto više sreće ulov je mogao biti bogatiji za divlju svinju, no bježeći pred lovačkim psima svinja se uputila na područje pod kontrolom druge lovne skupine. 

Više...
 

Kad se vrijedne ruke slože - uređivanje polja nakon Izbičijade

E-mail Ispis

ciscenje14 1aKako Izbičijada iza sebe ostavi neuredno i prljavo polje, posljednjih par godina članovi domaćeg HKUD-a Brda preuzimaju odgovornost njegovog uređivanja i čišćenja od novonastalih otpadaka. Tako su i ove godine, treći dan poslije Izbičijade, njih oko 40 uklonili plastične čaše, tanjure, boce, čepove te druge otpatke koje Izbičijada ostavi.

Više...
 

Izbičijada 2014.

E-mail Ispis

izbicijada 2014 1aPo sedamnaesti put za redom Izbičko polje protekle je subote bilo odredište nekoliko tisuća okupljenih na ovogodišnjoj proslavi Izbičijade. Dan nakon blagdana Velike Gospe Izbičko polje biva tradicionalno okupljalište mještana kao i onih brojnih raseljenih diljem svijeta, uz tisuće prijatelja i gostiju koji rado posjete ovu manifestaciju.

Više...
 

Ivanjska noć u Izbičnu

E-mail Ispis

ivanjdan14 1aKako to svake godine i biva, Ivanjska noć u našoj župi je ponovno bila osvijetljena raznim svitnjacima koje su mnoge obitelji zapalile pored svojih domova. Radost na licima onih najmlađih je bila najuočljivija a niti oni najstariji nisu skrivali osmjeh i zadovoljstvo obilježavanjem ovog kršćanskog običaja.

Više...
 
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 65 od 96

Vremenska
prognoza