Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Ivanjska noć u Izbičnu

E-mail Ispis

ivanjdan14 1aKako to svake godine i biva, Ivanjska noć u našoj župi je ponovno bila osvijetljena raznim svitnjacima koje su mnoge obitelji zapalile pored svojih domova. Radost na licima onih najmlađih je bila najuočljivija a niti oni najstariji nisu skrivali osmjeh i zadovoljstvo obilježavanjem ovog kršćanskog običaja.

Više...
 

Sv. misa na grobovima mučenica Dragica Pavković

E-mail Ispis

misa dragice2014 1aTreću godinu za redom misa na grobovima dviju Dragica Pavković slavila se na nedjelju prije svetkovine sv. Ante. Na ovogodišnjoj proslavi je, također, vrijeme bilo samo kakvo se poželjeti može a okupljena župa je još jednom odala počast ovim dvjema izbičkim mučenicama.

Više...
 

Firma Izbično d.o.o. otvorila ugostiteljski objekt na Čiovu

E-mail Ispis

ciovo1aFirma Izbično d.o.o. registrirana u Splitu, vlasnika Velimira Pavkovića – Veke,  svoju je djelatnost proširila i u ugostiteljske vode. Naime, na (polu)otoku Čiovu, mostom kraj Trogira povezanim s kopnom, otvorila je ugostiteljski objekt kraj prekrasne plaže, na prostoru od oko 1500 metara četvornih i sa 160 sjedećih mjesta.

Više...
 

Božićna priredba u školi u Izbičnu

E-mail Ispis

bozicna predstava13 1a

U petak, nakon jutarnje mise zornice u župnoj crkvi gdje su naši mali đaci izveli jedan dio božićne predstave, uslijedila je njezina puna izvedba u školskim prostorijama u Izbičnu. Tako je učiteljica Suzana Soldo sa svojih devet đaka priredila još jedan lijepi događaj u našoj mjesnoj zajednici.

Više...
 

Izbičijada 2013.

E-mail Ispis

izbicijada 2013 1aOpušteno ozračje i veseo duh i ove su godine na Izbičko polje privukli nekoliko tisuća okupljenih u sklopu obilježavanja tradicionalne Izbičijade. Već po 16. put "naše malo misto" ugosti brojne raseljene mještane diljem svijeta kao, i brojnu rodbinu i prijatelje željne dobre zabave, ugodnog i veselog druženja na svježem zraku.

Više...
 

Ivanjska noć u Izbičnu

E-mail Ispis

ivanjska noc 13 1aVečer uoči blagdana svetog Ivana Krstitelja mnogi mještani u našoj župi obilježe kroz tradicionalne običaje. Kada padne noć svitnjaci se pale, različiti plamenovi se uzdižu u visine ovisno od količine i kvalitete pripremljene vatre.

Više...
 

Predstavljanje projekta izgradnje mrtvačnice i proširenja groblja u Izbičnu

E-mail Ispis

novo groblje 1aU nedjelju, 23. lipnja, u prostorijama osnovne škole u Izbičnu, s početkom u 14:00 sati, uslijediti će javno predstavljanje projekta izgradnje proširenja groblja u Izbičnu. Pozivaju se svi zainteresirani članovi obitelji ukopnika ovog groblja na javno predstavljanje projekta. U sklopu službenog predstavljanja ovog značajnog projekta biti će predočen idejni projekt proširenja groblja, izgradnja mrtvačnice, te parking prostora.

Više...
 

Obilježavanje prve godišnjice djelovanja udruge fra Mladen Hrkać

E-mail Ispis

HUMH-17000 website cover1aHumanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ danas obilježava prvu godišnjicu svog djelovanja. Članovi, volonteri i korisnici u Zagrebu će obilježiti ovaj dan zajedničkim sudjelovanjem na Svetoj misi u franjevačkoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi u Zagrebu dok su volonteri predstavništva u Širokom Brijegu položili

Više...
 
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 66 od 96

Vremenska
prognoza