Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Sv. misa na grobovima mučenica Dragica Pavković

E-mail Ispis

misa dragice 2013 1aSvečanom procesijom i sv. misom kod spomen obilježja u Izbičnu danas je obilježena 66. godišnjica mučeništva i smrti dviju Dragica Pavković, koje su partizani zvjerski mučili i ubili 12. prosinca 1947. godine. Nakon prošlogodišnjeg svečanog blagoslova novosagrađenog spomenika u lipnju, odlučeno je da sv. misa u spomen mučenica Dragica bude slavljena na nedjelju prije blagdana sv. Ante, 13. lipnja. 

Više...
 

Crnjci u radnoj akciji uređenja starog puta (foto+video)

E-mail Ispis

crnjci 2013 1aSubotu, 16. ožujka,  mještani naselja Crnjci proveli su u još jednoj zajedničkoj radnoj akciji. Ovoga puta okupljeni su bili u ideji uređenja starog makadamskog puta koji njihovo naselje alternativnim pravcem povezuje sa Izbičnom. Ugodnu radnu atmosferu upotpunio je lijep i sunčan dan pri čemu je, u nekoliko radnih sati, stari put uredno pročišćen i tamponiran.

Više...
 

Proba folkloraša u snježnom Izbičnu

E-mail Ispis

izbicno ozujak 2013 1aNakon par toplih dana i nagovještaja proljeća, zima nam se ponovno vratila. U večernjim satima se temperatura naglo spustila te se Izbično ponovno zabijelilo. Kako je večer odmicala, temperatura se spustila ispod ništice pa se snijeg čvrsto primio za svoju podlogu što je stvorilo manje probleme u prometu vozilima.

Više...
 

Održano XII. natjecanje u kušanju domaće kobasice

E-mail Ispis

kus kobasice 2013 1aOvog četvrtka, 10 siječnja, upriličeno je još jedno tradicionalno okupljanje izbičana i prijatelja u kušanju domaće kobasice. Tim entuzijasta iz Izbična, zajedno s domaćinom Vladom Zeljkom i prijateljima, već dvanaestu godinu za redom okuplja se oko ideje kušanja i nagrađivanja najbolje načinjene domaće kobasice.

Više...
 

Božićna priredba u školi u Izbičnu

E-mail Ispis

priredba12_1aUčenici naše područne škole u Izbičnu su danas svojim obiteljima, rodbini i prijateljima priredili prekrasnu božićnu priredbu. Naravno, sve je to bilo u aranžmanu i organizaciji njihove učiteljice Suzane Soldo koja se potrudila i osigurala ovu, hvale vrijednu, priredbu.

Više...
 

Baka Ruža proslavila 90. rođendan

E-mail Ispis


ruza_90_1aRuža Pavković, rođena Izbičanka, je na blagdan Svih Svetih proslavila svoj 90. rođendan. Mnogobrojna obitelj i prijatelji na prigodnoj proslavi su, kao i uvijek kada se spomenu njene godine, hvalili Ružin izgled, vedrinu i poletnost. Naime, iako rođena davne 1922.god kao prvo od sedmero djece oca Ivana, još uvijek je vitalna kao u šezdesetim.

Više...
 

Izbično danas u objektivu televizije i nekada u peru Anke Crnjac

E-mail Ispis

ajbalkans_1aProteklih je dana našu mjesnu zajednicu posjetila ekipa s televizije Al Jazeera Balkans, novinar Dragan Stanimirović i snimatelj Adnel Pašić. S temom iseljavanja ruralnih područja naišli su na naše selo Izbično.
Više...
 

Kad se vrijedne ruke slože

E-mail Ispis

kod_kljena_12_1aDa Izbičijada svake godine nosi epitet dobre organiziranosti potvrđuje i detalj da se Izbičko polje u vrlo kratkom vremenu očisti od otpada koji u prethodnim danima ostavi nekoliko tisuća posjetitelja.
Naime, u subotu je organizirano čišćenje i sakupljanje otpadaka kad je više od 20 osoba započelo akciju koja je rezultirala veselicom kraj „Kljena“,
Više...
 
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 67 od 96

Vremenska
prognoza