Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Najava: IZBIČIJADA 2012.

E-mail Ispis

izbicijada_najava12_1aI ove godine dan poslije blagdana Velike Gospe, tj. 16.08. (u četvrtak) na Izbičkom polju održati će se Izbičijada.
Program Izbičijade započinje u 18 sati nogometnim susretom između ekipe Mjesne zajednice Izbično i ekipe iseljenih Izbičana. U nastavku će slijediti natjecanje u starim športovima.

Više...
 

Snažni strojevi u Izbičnu u potrazi za podzemnom pitkom vodom

E-mail Ispis
vodoistraga_busotine1aPodručje podno Varde i vrela Zmajevac (iznad izbičkog polja) ove je subote bilo najznačajnije mjesto okupljanja mnogih župljana Izbična. Dok su zvuci moćnih strojeva odzvanjali kotlinom izbičkog polja pogledi brojnih okupljenih nijemo su promatrali površinu kroz koju se veliki stroj za bušenje, čeličnim cijevima, zabijao duboko pod zemlju.
Više...
 

Vikend u Izbičnu u znaku sv. Ivana Krstitelja

E-mail Ispis

ivandan12_1aNa blagdan svetog Ivana Krstitelja, 24. lipnja, se u mjesnom groblju u Izbičnu upriličuje blagoslov polja. Ove je godine to bila nedjelja pa se unatoč visokim temperaturama u groblju našlo mnoštvo župljana, iseljenika i njihove rodbine.

Više...
 

Blagoslov spomenika mučenica Dragica Pavković

E-mail Ispis
spomenik_dragicama1aDani ovog vikenda bili su za župu Izbično od velikog značaja. Još će jedan datum biti zapisan u povijesti ovog malog mjesta pokraj Širokog Brijega. Naime, u nedjelju, 10. lipnja blagoslovljen je novosagrađeni spomenik na grobovima dviju Dragica Pavković, mučenica poraća II svjetskog rata.
Više...
 

Najava: Blagoslov spomenika „Grobovi Dviju Dragica“

E-mail Ispis

dragice_1aBlagoslov novosagrađenog spomenika „Grobovi Dviju Dragica“ će biti u nedjelju, 10. lipnja 2012. godine. Ovaj veliki dan će biti obilježen i procesijom ispred župne crkve do grobova dviju Dragica s početkom u 10:30 sati.

Više...
 

Održana plesna večer u hotelu Park u Širokom Brijegu

E-mail Ispis

plesna_vecer_1bHotel Park u Širokom Brijegu je još jednom bio domaćin ugodnom događaju i druženju, ovoga puta plesnoj večeri koja se održala u četvrtak, 24. svibnja. Organizator i pokrovitelj je bio Miljenko Crnjac, vlasnik hotela, u suradnji s Nebojšom Kovačevićem iz Mostara, profesionalnim instruktorom društvenih plesova.

Više...
 

Anica Pavković proslavila svoj 90. rođendan

E-mail Ispis

anica90_1aAnica Pavković, udova pok. Veselka Pavkovića, je sa svojom mnogobrojnom obitelji proslavila svoj 90. rođendan. Još u siječnju je iza nje bilo punih devet desetljeća da bi ovih dana okupila svu svoju djecu, unučad, praunučad, nevjeste i zetove na velikoj proslavi svog rođendana. Rodila je i sa svojim pok. mužom odgojila 4 sina i 2 kćeri koji su također svi stvorili svoje velike obitelji.

Više...
 

Najava: Plesna večer u hotelu Park u Širokom Brijegu

E-mail Ispis

plesna_vecer_1aU četvrtak, 24. svibnja, u hotelu Park u Širokom Brijegu s početkom u 20:30h će biti održana plesna večer. Organizatori ovog događaja su Miljenko Crnjac, vlasnik hotela, i Nebojša Kovačević, profesionalni instruktor društvenih plesova iz Mostara.

Više...
 
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 68 od 96

Vremenska
prognoza