Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Obavijest o upisu u školu modernog plesa

E-mail Ispis

ples_1aObavještavaju se mještani Izbična, Gornje i Donje Britvice kao i svi ostali koji potječu iz naše župe, da će se u nedjelju, 23. listopada, s početkom u 18h u prostorijama Osnovne škole u Izbičnu održati upis u školu modernog plesa. Školu će financirati tvrtka MCI d.o.o. iz Širokog Brijega te će biti besplatna za sve početnike a predvoditi će je profesor

Više...
 

Dani kruha u Izbičnu, Donjoj Britvici i Dobrkovićima

E-mail Ispis

dkruha11_1aDane kruha, odnosno dane zahvalnosti za plodove zemlje i ove godine su obilježili đaci u našim školama. Uz pomoć roditelja te učiteljica, na školskim klupama se našlo šarenilo raznih krušnih proizvoda te prigodnih kolača i poslastica. Značajna je ovo prigoda da se djeci i od strane škole ukaže na veliku važnost kruha u njihovom svakidašnjem životu.

Više...
 

Viktor Draškić sudionik izložbe u Širokom Brijegu

E-mail Ispis

izlozba_1aHrvatski kulturni dom u Širokom Brijegu je u utorak, 27. rujna bio ispunjen ljubiteljima likovne i kiparske umjetnosti. Naime, polaznici tečaja slikarstva i kiparstva kao i njihovi voditelji su organizirali izložbu slika i skulptura koje su sami načinili u tekućoj godini. Prizor je uistinu bio impresivan pošto se tu radi o istinskim amaterima, polaznicima tečaja a po viđenom

Više...
 

Vjenčali se Kristijana Crnjac i Mile Bubalo

E-mail Ispis

kika_1aNaša Kristijana Crnjac i Mile Bubalo iz Turčinovića su danas u župnoj crkvi u Izbičnu izrekli svoje sudbonosno „da“. Učinili su to pred župnikom fra Franjom Mabićem kao i pred mnogobrojnom rodbinom i prijateljima. Ovogodišnja statistika debelo premašuje prošlogodišnju te se ovo radi o čak trećem vjenčanju u našoj župi u 2011. godini.

Više...
 

Novi darovi iz župne kuće u Izbičnu

E-mail Ispis

caritas_svante_1aNa sv. misi u nedjelju je župnik fra Franjo Mabić najavio današnje nove darove. Zapravo se radi o dijelu pošiljke koju su ovih dana dovezli naši prijatelji iz Milana.          Ovo zasigurno nije razlog što u sljedećim recima vidite crkvu ispunjenu kao da se radi o nedjeljnoj pučkoj misi. Zapravo se radi o još jednom od trinaest utorka u čast sv. Anti kad se mise nakane slave u popodnevnim satima.

Više...
 

Tragom minulih selišta

E-mail Ispis
varda1aMalo je poznato kako se današnje područje sela Izbično u početku zvalo Podvarda - po brdu Varda iznad sela (1103m), to je i jedan od većih vrhova ovog sela. Stalna naselja u selu stvorila su povećanje broja ljudi tako i ljudskih potreba. Zbog povećanja ljudskih potreba za hranom i ogrjevom, kao i poljoprivredne aktivnosti, posebno stočarstvo, iziskivalo je da se
Više...
 

Godišnja nagrada HDKN za emisiju o majci Veroniki iz Britvice

E-mail Ispis

HDKN veronika1aEmisija „Susret“ Radiopostaje Mir Međugorje dobila nagradu Hrvatskog društva katoličkih za emisiju o Veroniki iz Donje Britvice.
Emisija je emitirana 13. svibnja 2013. uz Majčin dan. Naslovljena je „Veronika“, jer je kroz 39 minuta radio-reportaže o jednostavnoj seoskoj ženi Veroniki, majci 10 djece, slušateljima dočarana slika teškog života brojne obitelji od prije nekoliko desetljeća.

Više...
 

Požar u Gradini

E-mail Ispis
pozar_gradina1aPožar koji je jučer, 31. listopada, zahvatio južnu stranu brda Gradina – Tribošić, brzom intervencijom vatrogasaca stavljen je pod kontrolu. Gorjelo je nisko raslinje i trava duž ceste koja vodi za Donju Britvicu. Gust dim koji se nadvio nad cestu povremeno je otežavao promet ovim dijelom puta.
Više...
 
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 70 od 96

Vremenska
prognoza