Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Godišnja nagrada HDKN za emisiju o majci Veroniki iz Britvice

E-mail Ispis

HDKN veronika1aEmisija „Susret“ Radiopostaje Mir Međugorje dobila nagradu Hrvatskog društva katoličkih za emisiju o Veroniki iz Donje Britvice.
Emisija je emitirana 13. svibnja 2013. uz Majčin dan. Naslovljena je „Veronika“, jer je kroz 39 minuta radio-reportaže o jednostavnoj seoskoj ženi Veroniki, majci 10 djece, slušateljima dočarana slika teškog života brojne obitelji od prije nekoliko desetljeća.

Više...
 

Požar u Gradini

E-mail Ispis
pozar_gradina1aPožar koji je jučer, 31. listopada, zahvatio južnu stranu brda Gradina – Tribošić, brzom intervencijom vatrogasaca stavljen je pod kontrolu. Gorjelo je nisko raslinje i trava duž ceste koja vodi za Donju Britvicu. Gust dim koji se nadvio nad cestu povremeno je otežavao promet ovim dijelom puta.
Više...
 

Marija Lovrić - Crnjac predstavila svoju četvrtu zbirku pjesama

E-mail Ispis

tango za kraj predstavljanje 1a


U srijedu, 30. svibnja, u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu Marija Lovrić - Crnjac  predstavila je svoju četvrtu pjesničku zbirku pod nazivom “Tango za kraj”.

Više...
 

Damir Crnjac i Luka Modrić na zajedničkom susretu u dalekim Ujedinjenim Arapskim Emiratima

E-mail Ispis

damir crnjac UAE 1aU glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata Abu Dabhiju u subotu je završilo Svjetsko klupsko prvenstvo, koje je očekivano osvojio Real Madrid, svladavši u finalu brazilski Gremio 1:0. U polufinalu su Madriđani s 2:1 pobijedili domaću Al Jaziru. Za najboljega nogometaša turnira proglašen je Luka Modrić.

Više...
 

U hotelu Park predstavljena zbirka pjesama Marije Crnjac Lovrić

E-mail Ispis

marija preds knjiga 013 1AU četvrtak, 10. listopada 2013. s početkom u 19:30 sati, u dvorani hotela Park u Širokom Brijegu biti će upriličeno predstavljanje zbirke pjesama "Gdje je nestala ljubav" autorice Marije Lovrić – rođene Crnjac (Galušić) iz Tribošića. Riječ je o Marijinoj trećoj zbirci pjesama nakon što je svoju prvu zbirku "Tragovi minulog vremena" predstavila 2008. godine.

Više...
 

VIDEO: TV reportaža o Rudnicima boksita u jami "Tribošić"

E-mail Ispis

rudnik tribosic 2012 1aEkipa televizije BHT1 proteklog mjeseca boravila je u rudarskoj jami "Tribošić" gdje su za TV emisiju političkog magazina "Crta" načinili TV reportažu o teškom položaju rudara Rudnika boksita u Širokom Brijegu. U povodu Dana rudara, na blagdan sv Barbare, koji se obilježava 4. prosinca, četvorica rudara prve smjene rudnika jame u Tribošiću iznose niz zanimljivih

Više...
 

Obilježena obljetnica 100. godina od iseljenja braće Crnjac s Tribošića na Uzdol

E-mail Ispis
stipan_marijan_2_1aSubota i nedjelja proteklog vikenda, 15. i 16. rujna, obilježene su na poseban način u obiteljima Crnjac, poteklih s Tribošića. Ove godine navršilo se točno stotinu godina od odlaska braće Stipana i Marijana s Tribošića i njihovog preseljenja na Donju Vast – župa Uzdol. Kao većina ondašnjih ljudi braća Stipan i Marijan Crnjac bavili su se nošenjem duhana u Bosnu,
Više...
 

NAJAVA: Obilježavanje 100. godina odlaska braće Crnjaca s Tribošića na Donju Vast

E-mail Ispis
stipan_marijan_1aOve godine navršava se 100. godina od odlaska braće Stipana i Marijana Crnjac s Tribošića na Donju Vast u župi Uzdol, općina Prozor-Rama. Riječ je o dvojici, od ukupno šestero braće, koji 1912. godine svoj novi dom i život započinju graditi na proplancima Uzdola i od tada Crnjci postaju novo prezime na području općine Prozor-Rama.
Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 71 od 96

Vremenska
prognoza