Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

HKUD "Brda" uveličao promociju knjiga o Vukovaru u Širokom Brijegu

E-mail Ispis

promocija 1aU ponedjeljak, 08. veljače, u širokobriješkom kinu "Borak" održana je promocija dviju knjiga i to „Ne plači, dobri moj anđele“ i "58" HOS u obrani Vukovara autora Damira Plavšića i Damira Markuša, vukovarskih branitelja.

Više...
 

U susjednom Crnču priređen maskenbal za male folkoraše

E-mail Ispis

maskembal crnac16 1aSinoć je u susjednom selu Crnač bio organiziran maskenbal za malu djecu, najmlađe članove folklornih društava. Organizatori su bili članovi HKUD-a "Crnač" koji su pozvali mališane iz naše župe da im se pridruže u njihovoj mjesnoj školi, što su vrlo rado i učinili.

Više...
 

Članovi HKUD-a "Brda" posjetili Kraljevu Sutjesku

E-mail Ispis

Članovi našeg HKUD-a „Brda“ prošlu su nedjelju nastupili u Kraljevoj Sutjesci, a na poziv lokalnog HFS „Bobovac“. Prekrasan i sunčan dan privukao je i mnoge poštovatelje blažene Kraljice Katarine Kotromanić, a posebno članove Franjevačkog svjetovnog reda – trećare kojima je Katarina zaštitnica.

Više...
 

HKUD Brda sudjelovao na međunarodnoj smotri folklora u Mađarskoj

E-mail Ispis

Prošli petak, točnije 18. rujna, članovi HKUD-a „Brda“ su u pratnji prijatelja „Sinova Hercegovine“ krenuli na put prema mađarskom gradu Pečuhu gdje su svi zajedno predstavili običaje hrvatskog naroda u Zapadnoj Hercegovini kroz pjesmu i plesove.

Više...
 

U Crnču održana smotra dječjeg folklora

E-mail Ispis

crnac15 djeca 1Nakon samo par tjedana, u Crnču je u subotu, 12. rujna, održana još jedna smotra folklora. Ovaj su put nastupili najmanji članovi širokobrijeških društava, odnosno onih u kojima djeluje i dječja sekcija a među njima i najmlađi članovi našeg HKUD-a „Brda“.

Više...
 

U Mokrom održana tradicionalna manifestacija „Na temeljima bazilike naše“ 2015.

E-mail Ispis

mokro15 1aProšlog je vikenda u Mokrom održana manifestacija „Na temeljima bazilike naše“ u organizaciji lokalnog KUD-a „Mokro“. Program je započeo u nedjelju svetom misom na ostatcima ranokršćanske bazilike (V. –VI. st.) s početkom u 17h koju je predvodio fra Vandelin Karačić a nastavio se nastupima kulturno-

Više...
 

Članovi HKUD-a „Brda“ ponovno u Zagrebu

E-mail Ispis

brda sestine 1aProšlog su vikenda članovi našeg lokalnog kulturno-umjetničkog društva putovali u Zagreb, točnije u Mikuliće i Šestine gdje su sudjelovali na 41. Šestinskom danu, manifestaciji u organizaciji HSPD-a „Sljeme“ koji ove godine slavi 120. obljetnicu svoga djelovanja. 

Više...
 

Održano 21. Silo na uskrsni ponediljak kod Vrančine na Kočerinu

E-mail Ispis

silo15 1aMuški pjevački sastav našeg kulturno-umjetničkog društva „Brda“ sinoć je bio dio još jednog Sila na uskrsni ponedjeljak kod Vrančine na Kočerinu, ovog puta 21. po redu. Uz mnoge druge pjevače, guslare i diplare iz raznih dijelova Hercegovine i Dalmacije, Izbičani su prikazali nekoliko bećaraca s motivima najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 73 od 96

Vremenska
prognoza