Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

HKUD Brda na donatorskoj večeri za Humanitarnu udrugu „fra Mladen Hrkać“

E-mail Ispis
udruga_fra_mladen_hrkac_1a

U organizaciji širokobriješkog ogranka Zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača, u četvrtak (13. prosinca) je u hotelu Park održana donatorska večer za pomoć radu Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać. Nazočnima je bio priređen prigodni kulturno-zabavni program a prepun stol vrhunskih hotelskih delicija je krasio jednu ugodnu atmosferu i druženje.

Više...
 

HKUD Brda uveličao proslavu 38. Šestinskog dana u Zagrebu

E-mail Ispis
sestine_2012_1aMikulići, predgrađe grada Zagreba, prošlog je vikenda bilo domaćin raspjevanim i veselim gostima iz Mađarske i Hercegovine. Naime, u organizaciji Hrvatskog seljačkog pjevačkog društva Sljeme iz Šestina, u Mikulićima, u prostorijama Pongratzovog dvorca, u subotu 01. rujna upriličen je 38. Šestinski dan.
Više...
 

Uz gangu i bukaru - održan festival u Cisti Velikoj

E-mail Ispis
uz_gangu_i_bukaru12_1aDalmatinska zagora nudi puno toga za ljetni odmor, a jedno od mjesta koje dobiva sve više pozornosti je Cista Velika koja svojom bogatom kulturnom i sakralnom baštinom ima što ponuditi žednima kulture i tradicije. Kao i svake godine povodom Dana pobdjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Klub Ciste Velike i prijatelja
Više...
 

Proslava Dana domovinske zahvalnosti u Čavoglavama (VIDEO)

E-mail Ispis

cavoglave12_1aVeliki koncert Marka Perkovića Thompsona i njegovih gostiju - Mate Bulića, Opće opasnosti i Željka Bebeka, koji je održan 05. kolovoza na velikom platou iza crkve Hrvatskih mučenika, bio je finale proslave Dana domovinske zahvalnosti koja se već sedmu godinu za redom održava u Čavoglavama.

Više...
 

Večer kulturne baštine u Turčinovićima

E-mail Ispis

turcinovici2_1aU organizaciji HKUD-a Turčinovići iz Turčinovića u subotu, 04. kolovoza, se održala prva „Večer kulturne baštine“ u njihovom mjestu. Program je započeo u mjesnoj crkvi svetom misom koju je predvodio fra Dane Karačić i koja je bila prikazana za sve folkloraše i za njihov rad.

Više...
 

Fotosafari u sklopu Eko kolonije EKO-ZH

E-mail Ispis

borak12_1aU sklopu treće po redu Eko kolonije koju su organizirali članovi Društva za zaštitu okoliša i kulturno-povijesnog naslijeđa Zapadna Hercegovina - EKO ZH, ovih dana je obavljen fotosafari na području ljubuške, čitlučke i širokobriješke općine. Cilj je bio zabilježiti i ovjekovječiti prirodne znamenitosti ovih općina pa se u širokobriješkoj fotografiralo na području vrela Borak u okolici obnovljenih mlinica.

Više...
 

Dani Kočerina - HKUD Brda na večeri folklora

E-mail Ispis

dani_kocerina_12_1aU sklopu manifestacije Dani Kočerina koja je pod okriljem Brijeških zvona, u nedjelju, 17. lipnja, je bila upriličena večer folklora u mjestu Kočerin pokraj Širokog Brijega. Nastupilo je 12 kulturno-umjetničkih društava, kako iz širokobriješke općine tako i iz ostalih dijelova Bosne i Hercegovine ali i susjedne Republike Hrvatske.

Više...
 

KUD Brda na 6. danima Tolise

E-mail Ispis

tolisa12_1aPosljednjeg dana, 03. lipnja 2012.g., petodnevne manifestacije „Dani Tolise“ u Tolisi kraj Orašja bila je upriličena smotra folklora gdje je na poziv organizatora gostovalo i naše društvo HKUD Brda-Izbično. Iako je sami put zbog udaljenosti i visokih temperatura bio iscrpljujući, to nije spriječilo Izbičane da u punom svijetlu predstave kraj iz kojeg dolaze.

Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 77 od 96

Vremenska
prognoza