Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

KUD Brda na smotri folklora u Novom Travniku

E-mail Ispis
travnik_1aU subotu, 03. rujna 2011. godine u organizaciji KUD-a Stari hrast 2000 iz Novog Travnika održana je međunarodna smotra folklora u sklopu manifestacije Rujanski susreti. Važno je napomenuti da se ova smotra nalazila u kalendaru organizacije UHAKUD-a (Udruge hrvatskih amaterskih kulturnoumjetničkih društava) što je značilo da je postojao stručni žiri koji je
Više...
 

KUD Brda iz Izbična na 5. festivalu"Uz gangu i bukaru" u Cisti Velikoj

E-mail Ispis
uz_gangu_bukaru1aJubilarni 5. festival  „uz gangu i bukaru“ održan je sinoć, 13. kolovoza, u Cisti Velikoj, na lokalitetu Zadužbina. Među mnoštvom natjecatelja iz raznih krajeva Dalmacije i Hercegovine ove godine nastupilo je i naš KUD Brda. Izvedbom ženske gange i bećarca, muškog bećarca  te solo dionicom našeg Drageca na diplama, publika je burnim pljeskom posebno nagradila
Više...
 

Folkloraši iz Širokog Brijega uveličali Dan domovinske zahvalnosti u Viru

E-mail Ispis
vir1aJučer je u Viru kraj Posušja obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Nakon polaganja vijenaca ispred spomenika poginulih branitelja i slavljenja sv. mise u mjesnoj crkvi, program obilježavanja se preselio u Bare gdje su upriličena razna natjecanja u starim športovima te borba bikova koja redovito privuče najviše pozornosti.
Više...
 

KUD Brda na međunarodnoj smotri folklora u Ohridu

E-mail Ispis
mak_1aJednom je čovjek rekao: “Sve sto je lijepo traje kratko”. Ali zato predstavlja najslatki doživljaj koji ste ikad osjetili.
Nikad nisam ni zamišljala da samo za pet dana mogu upoznati jednu vrlo zanimljivu grupu karakteri, od najmlađi do najstari, različni a ipak sjedinjeni. A još manje sam zamišljala da ću uspeti da se dobližim i uklopim u to jedinstvo.
Više...
 

Članovi KUD-a Brda otputovali u Makedoniju

E-mail Ispis
za_ohrid1aNa poziv KUD-a Ohrigjanka iz Ohrida većina članova društva iz Izbična jutros je otputovala u prekrasni makedonski grad Ohrid. Kako kažu, ovo bi im trebalo biti jedno najdulje i najsadržajnije putovanje i gostovanje. Boravak na Ohridskom jezeru će im trajati sve do nedjelje 24. srpnja, dakle 5 dana koji će biti ispunjeni bogatim i zanimljivim sadržajima.
Više...
 

KUD Brda na vikendu u Slavoniji - Đakovački vezovi 2011.

E-mail Ispis
vezovi_1aZvuci tambure i ostalih instrumenata te šokačkih pjesama ali i ganga i hercegovački bećarac odzvanjali su prošlog vikenda ulicama i parkovima slavonskog grada Đakova. Naime, u nedjelju je obilježen završni program 45. po redu Đakovačkih vezova. Upriličene su različite folklorne priredbe i nastupi koje su između ostalih uveličali i ponosni članovi našeg KUD-a Brda koji su uistinu prikazali i opravdali kraj iz kojeg dolaze.
Više...
 

Najava: Đakovački vezovi 2011. s KUD-om Brda

E-mail Ispis

vezoviGrad Đakovo već po 45. put organizira po mnogima najznačajniju smotru hrvatskog narodnog stvaralaštva „Đakovačke vezove“. Ove godine se program odvija već od 9. lipnja te se preko različitih programa natjecateljske i revijalne prirode dolazi do glavnog događaja i to međunarodne smotre folklora kada grad ispune deseci tisuća sudionika iz različitih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.

Više...
 

KUD Brda na snimanju emisije BH Gastro kutak BHTV-a u hotelu Park

E-mail Ispis
gastro_kutak_1a„BH Gastro kutak“, kulinarski show koji se prikazuje ponedjeljkom i petkom na BHTV-u snimio je danas jednu emisiju i u Širokom Brijegu. Točnije u hotelu „Park“ vlasnika Miljenka Crnjca – Miće, ponosnog Izbičanina i predsjednika kulturno-umjetničkog društva iz Izbična.

 

Više...
 
<< Početak < « 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 » > Kraj >>

Stranica 79 od 96

Vremenska
prognoza