Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Raspored tečajeva priprave za sakramentalni brak u 2022. godini

E-mail Ispis

zlatni pir blago marija 1aZa sve zaljubljene i nevjenčane parove kao i za one "singlove" koji imaju ozbiljnu namjeru uskoro se obratiti dragoj simpatiji s ponudom za brak donosimo raspored tečajeva priprave za sakramentalni brak. Preporuča se tečajeve obaviti na vrijeme i tako sebi olakšati pripremu za svadbu.

Više...
 

Guslar s Ledinca opjevao mučeništvo dviju Dragica Pavković

E-mail Ispis

mario knezovic Dragice 1a

U susret skorašnjoj obljetnici mučeničke smrti i ubojstva dviju Dragica Pavković koje su partizani zvjerski mučili i pogubili 12. prosinca 1947. godine, prisjećamo se njihove tragične smrti i mučenja koje će se obilježiti i sv. misom u župnoj crkvi u Izbičnu, u nedjelju, 12. prosinca, u 16 sati.

Više...
 

Prvi snijeg i temperaturni minusi ove zime u našoj župi

E-mail Ispis

snijeg 11 021 1aNeuobičajeno za ovo doba, prvi snijeg ove zime zabijelio je naša područja već koncem studenog mjeseca, odnosno, s noći od 29. na 30. studenoga. Prve pahulje snijega „stidno“ su se pojavile već u jutarnjim satima a zatim, ponovno, slijed kiše, da bi popodnevni i večernji sati bili popraćeni pravom snježnom mećavom i niskim temperaturama.

Više...
 

Prva nedjelja došašća i početak sv. misa zornica u našoj župi

E-mail Ispis

Došašće

Ove nedjelje, 28. studenoga, započinje razdoblje došašća ili adventa,  u crkvenoj liturgijskoj godini pripreme kršćanskih vjernika za blagdan Božića, što je ujedno početak nove crkvene godine.
Kao i prethodnih godina, u vrijeme došašća u župnoj crkvi u Izbičnu biti će služene jutarnje sv. mise zornice s početkom u 6 sati.

Više...
 

Sanacija makadamskog puta Gornja Britvica – Sutina (Rakitno)

E-mail Ispis

sanacija Britvica Rakitno 1a

 

Nakon što je koncem rujna na dijelu puta Izbično – Gornja Britvica ugrađen novi sloj asfalta kroz proteklih nekoliko dana načinjena je sanacija cjelokupnog makadamskog dijela puta, od Gornje Britvice do Sutine, odnosno, Nikolića kuća.

Više...
 

Zbirka pjesama “Oluja” autorice Marije Lovrić – Crnjac predstavljena u Grudama

E-mail Ispis

marija lovric crnjac predstavljanje OlujaU četvrtak, 21. listopada, u knjižnici Kulturnog doma predstavljena je zbirka pjesama “Oluja” autorice Marije Lovrić- Crnjac.

O zbirci su govorili književnica Miljenka Koštro i prof. Bernarda Lasić-Crnjac.

Više...
 

Raspored misa za blagdan Svih svetih i Dušni dan

E-mail Ispis

svi sveti raspored 1a
Svete mise na grobljima, za blagdane Svih Svetih i za Dušni dan u našoj župi i ove godine održati će se po ustaljenom rasporedu. 

Tako će 1. i 2. studenog biti služene sv. mise na svih pet groblja ovim rasporedom:

Više...
 

Rekonstrukcija puta Izbično – Gornja Britvica - Rakitno

E-mail Ispis

Izbicno Britvica asfaltiranje 6Nakon što je koncem svibnja ove godine Federalna vlada, na inicijativu Ministarstva gospodarstva, sektora prometa i veza Županije Zapadnohercegovačke, donijela Odluku o razvrstavanju lokalnih u regionalne ceste na ovom području, lokalni put Široki Brijeg (Trn) — lzbično— Britvica — Rakitno uvršten je u novu kategoriju kao regionalni put, oznake R-419.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 96

Vremenska
prognoza