Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Rekordan odaziv darivatelja krvi na akciji u Širokom Brijegu

E-mail Ispis

darovatelji krvi izbicno U organizaciji Crvenog križa Široki Brijeg i Odjela za transfuzijsku medicinu SKB Mostar u srijedu, 25. veljače, održana je prva ovogodišnja humanitarna akcija darivanja krvi koja je oborila rekord po pitanju odaziva darivatelja. Akciji se odazvalo 87 darivatelja, a prikupljeno je 79 doza krvi što je apsolutni rekord akcija darivanja krvi na području Širokog Brijeg u proteklih nekoliko godina.

Više...
 

"U susret Bžiću" 2014.

E-mail Ispis

u susret bozicu 2014 11 a"U susret Božiću" naziv je božićne humanitarne akcije koja se već četvrtu godinu za redom održava u Izbičnu u organizaciji Mjesne zajednice Izbično i HKUD-a "Brda". Prigoda kojom se želi obilježiti vrijeme iščekivanja najradosnijeg kršćanskog blagdana u zajedničkom druženju i veselju. Tako je bilo i ove prohladne nedjelje, 21. prosinca, kod osnovne škole u Izbičnu.

Više...
 

Započela izgradnja odašiljača za mobilnu i fiksnu telefoniju u Gornjoj Britvici

E-mail Ispis

odasiljac britvica 1aProteklih dana krenula je instalacija odašiljača za novu baznu stanicu GSM mreže u Gornjoj Britvici. Odašiljač se gradi na lokaciji Bili brig, u neposrednoj blizini trafo stanice za zaseok Prusine. Izgradnjom ovog odašiljača nastoji se poboljšati pokrivenost područja Gornje Britvice i zaseoka Korita koji su do sada imali loš ili gotovo nikakav signal mobilne mreže. 

Više...
 

Akcija mjerenja šećera u krvi i tlaka u Izbičnu

E-mail Ispis

dijabetes14 1a

Već je postala tradicija da naši mještani Gordana Logarušić i Vjekoslav Pavković u mjesecu studenom provedu akciju mjerenja tlaka i šećera u krvi što su učinili i ove godine, prošlog vikenda u prostorijama mjesne zajednice u Izbičnu, četvrtu godinu za redom.

Više...
 

Proslava Martinja u Izbičnu 2014.

E-mail Ispis

martinje izbicno 2014 1aPriča o proslavi Martinja u Izbičnu poznata je već na daleko i široko. Blagdan sv. Martina, 11. studenoga, kulminacija je višemjesečnog napornog rada jedne, također, nadaleko poznate obitelji s krševitih brda Hercegovine. Ideja i vizija začeta na 735 metara nadmorske visine i ove je godine okupila brojne mještane kao i brojne prijatelje i poznanike obitelji pok. Vele Crnjca.

Više...
 

In Memoriam: Velimir Velo Crnjac (31. 10. 2012. - 31. 10. 2014.)

E-mail Ispis

Velimir crnjac in memoriam 1aU petak, 31. listopada, navršavaju se dvije godine od kada nas je napustio naš nezaboravni sumještanin, prijatelj, čovjek velikog srca i karaktera, Velimir Velo Crnjac. Dvije godine praznine nastale njegovim odlaskom još uvijek bole i teško se mogu nadoknaditi. Povodom druge obljetnice njegove smrti u petak, 31. listopada, u župnoj crkvi u Izbičnu u 7:00 sati biti će služena sv. misa.

Više...
 

Opći izbori 2014.: Rezultati glasovanja u našoj mjesnoj zajednici

E-mail Ispis

izbori 2014 1aIako je rok za objavu službenih rezultata glasovanja na ovogodišnjim Općim izborima u BiH zakazan za 11. studenog, manje-više su poznati opći brojevi mandata pojedinih stranaka za zastupnička mjesta u državnim, federalnim, te županijskim skupštinama, odnosno, parlamentima. 

Više...
 

Saniranje puta kroz Gornju Britvicu

E-mail Ispis

sanacija gb 1aProteklih dana dovršena je akcija saniranja puta kroz Gornju Britvicu i dijela puta Izbično – Gornja Britvica. Na zahtjev mjesne zajednice potporu ovoj akciji iskazali su gradonačelnik Miro Kraljević i JU Coming Široki Brijeg uz sudjelovanje brojnih mještana. U dva dana radne akcije saniran je veći dio oštećenja na dotrajalom putu Izbično – Gornja Britvica s 11 tona asfalta. 

Više...
 
<< Početak < « 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 » > Kraj >>

Stranica 84 od 96

Vremenska
prognoza