Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Sat za planet zemlju

E-mail Ispis

sat_za_planet_zemlju_1aSat za planet Zemlju (engl. Earth Hour, dosl. Zemljin sat), globalni događaj koji organizira WWF (World Wide Fund for Nature, hrv. Svjetski fond za prirodu također poznat kao World Wildlife Fund, hrv. Svjetski fond za divljinu), a održava se svake godine posljednju subotu u mjesecu ožujku, pozivajući domaćinstva i firme na gašenje njihovih nepotrebnih svjetala i ostalih

Više...
 

Četvrti dan akcije čišćenja i uređenja putova

E-mail Ispis

ciscenje_puta1aI protekli, lijep i sunčan subotnji dan, iskorišten je za nastavak akcije čišćenja putova kroz našu mjesnu zajednicu. Ove subote radilo se na dionicama puta Izbično – Ivanj Draga, te dionica starog puta od Ivanj drage do spoja na novu cestu, ispod Crnjaca. I ovaj put okupilo se tridesetak sudionika iz svih zaselaka, od Prusina, Liskovca, Vranjkovaca, Solda, Pavkovića,

Više...
 

Gotovo stotinu sudionika u trodnevnoj akciji uređenja lokalnog puta prema Gornjoj Britvici

E-mail Ispis

put_g_britvica1aTreću subotu uzastopno nastavljeno je prosijecanje i čišćenje puta na dionici od Izbična prema Gornjoj Britvici. Značajan broje sudionika, njih oko 25, i ove se subote odazvao na ovu vrijednu radnu akciju kroz koju je, u protekle tri subote, u potpunosti očišćen i uređen put od Izbična do Bilog Briga u Gornjoj Britvici – odnosno, do ulaza u Prusine.

Više...
 

Kad se vrijedne ruke slože: Nastavak akcije čišćenja puta prema Gornjoj Britvici

E-mail Ispis

put_g_britvica1aJoš jedan lijep subotnji dan iskorišten je za nastavak uspješne akcije čišćenja puta Izbično – Gornja Britvica. Nakon što se u pretprošlu subotu krenulo u detaljnije prosijecanje granja i ostalog raslinja ove subote angažiran je i bager-kombinirka, čiji je angažman, na zahtjev mjesne zajednice, osiguran od strane Općine Široki Brijeg.

Više...
 

Akcija čišćenja lokalnog puta Izbično - Gornja Britvica

E-mail Ispis

ciscenje_puta1aU subotu, 3. ožujka, organizirano je uređenje i čišćenje puta od Izbična prema Gornjoj Britvici. Bila je to još jedna u nizu akcija u kojoj se mještani, u organizaciji mjesne zajednice, zajednički solidariziraju u dobrotvorne svrhe za dobrobit cijele zajednice. Zbog nadoknade propuštenih školskih obveza, unatoč suboti, izostao je angažman onih najmlađih ali se

Više...
 

Snježno nevrijeme ipak prouzročilo znatnu materijalnu štetu na objektima

E-mail Ispis

snijeg_stete1aProtekli kišni dani te nekoliko toplih i sunčanih dana oslobodilo je većinu krovova velikih snježnih naslaga a mnoge domaćine briga i strepnje o potencijalnim štetama na objektima.
Kako se i očekivalo starije krovne konstrukcije ipak nisu izdržale pa se prouzročena šteta na pojedinim objektima na našem području mjeri u desecima tisuća KM.

Više...
 

Poziv za prijavu nastalih šteta uzrokovanih snježnim nevremenom

E-mail Ispis

stete2012aStožer civilne zaštite Općine Širokog Brijega poziva građane koji su pretrpjeli materijalnu štetu od posljedica prirodne nepogode uzrokovane velikim snježnim padalinama i niskim temperaturama, da istu mogu prijaviti u općinskoj šalter sali na šalteru broj 2 službe gospodarstva u zgradi Općine u ulici fra Didaka Buntića 11.

Više...
 

Terencima i lopatom kroz smetove

E-mail Ispis

snijeg7_1aI osamnaesti dan nakon obilnih snježnih padalina ne jenjavaju poteškoće u prometovanju širim područjem. Visina snijega je znatno manja nego li prvih dana no nagla otapanja i ugaženost na cestama predstavljaju prave poteškoće u prometovanju. Strojevi zaduženi za čišćenje polako već zakazuju kroz razne tehničke kvarove tako da će trebati još nekoliko dana kako bi se stanje koliko-toliko normaliziralo.

Više...
 
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 » > Kraj >>

Stranica 91 od 96

Vremenska
prognoza