Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Oćina Široki Brijeg podijeljena u 6 graničnih zona

E-mail Ispis

tabla_1aS obzirom na ozbiljnost novonastale situacije, općinsko rukovodstvo je donijelo odluku o učinkovitijem djelovanju po pitanju sanacije čišćenja snijega na širem općinskom području. Tako je na sastanku održanom u utorak, 07.02.2012. godine, donesena odluka o formiranju 6 graničnih zona na razini općine.

Više...
 

Posljedice jake bure koja je poharala našu mjesnu zajednicu

E-mail Ispis

bura_06_01_2012_1aJoš jedna jaka bura u nekoliko posljednjih dana prohujala je područjem Hercegovine i Dalmacije. Već od ranih jutarnjih sati na svetkovinu „Tri kralja“ pojavili su se prvi snažni udari vjetra koji su se tijekom dana i večeri pretvarali čak u olujne. O jačini vjetra svjedoče i izjave onih najstarijih mještana koji kažu kako ovako jaku buru ne pamte odavno.

Više...
 

Predstavnici kanadskog Fonda za lokalne inicijative i Centra za građansku suradnju u posjetu Mjesnoj zajednici Izbično

E-mail Ispis

posjet_cgs_can1aU petak, 9. prosinca, našu mjesnu zajednicu posjetili su predstavnici kanadskog Fonda za lokalne inicijative kanadske Vlade i Centra za građansku suradnju iz Livna. Povod ovom posjetu je nedavna realizacija projekta „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi“ kojeg je organizirao CGS-Livno uz financijsku potporu kanadske Vlade, čime je našoj mjesnoj zajednici donirana vrijedna uredska oprema.

Više...
 

Sa snimanja emisije "Selu u pohode" u Izbičnu

E-mail Ispis

selu_u_pohod1aU sklopu dokumentarnog programa BH radija 1, u prostorijama Osnovne škole u Izbičnu dana 28. studenog snimljen je tonski zapis (radio dokument) za emisiju "Selu u pohode" autorice Enise Šojko koja će se emitirati uoči Božićnih blagdana u dva termina na BH radiju 1.

Više...
 

Uručena donacija u uredskoj opremi i namještaju MZ Izbično

E-mail Ispis

oprema_mz1aU petak, 11. studenog, predstavnici Centra za građansku suradnju iz Livna (CGS) su dopremili donaciju u uredskoj opremi i namještaju našoj mjesnoj zajednici. Dio je to projekta „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi“ koji financira Kanadska ambasada/Kanadski fond za lokalne inicijative (CFLI), koji ima za cilj izgradnju kapaciteta mjesnih zajednica te pružanja podrške

Više...
 

Problemi devetogodišnjeg obrazovanja: Djeca iz Izbična nisu otišla u školu

E-mail Ispis

skola_1aNakon više od mjesec dana hodanja, telefoniranja, pisanja zahtjeva općinskim službama, školi i županijskom ministarstvu obrazovanja, rješenje se ne nazire. Radi se zapravo o pokušaju organiziranja prijevoza za četvero Izbičkih đaka koji pohađaju prvi razred devetogodišnjeg školovanja u Mjesnoj zajednici Dobrkovići.

Više...
 

U tri dana geofizičkih mjerenja načinjen novi korak vodoistražnih radova u Izbičnu

E-mail Ispis

geofizika_izbicno1aSlijed nastavka vodoistražnih radnji na području Izbična okupio je proteklih dana stručni tim iz Zagreba i Splita gdje se na osnovu prethodnih geoloških i hidrogeoloških istražnih radova pristupilo istražnim geofizičkim mjerenjima terena.  Kako smo i ranije najavljivali, nastavak je to aktivnosti koja su predložena od strane struke na osnovu do sada načinjenih

Više...
 

Nastavak hidrogeoloških istraživanja na području Izbična

E-mail Ispis

vodoistraga_1aProteklih dana nastavljene su aktivnosti oko vodoistražnih radova na području Izbična, na lokalitetu Jezero. Slijed je to aktivnosti koje su pokretane prethodnih godina a temelje se na proučavanju dosadašnjih geoloških i hidrogeoloških istraživanja. Naime, još davne 1999. godine ekipu stručnjaka na ovom lokalitetu okupio je prof. dr. Božo Soldo. (Brašnić)

Više...
 
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 » > Kraj >>

Stranica 92 od 96

Vremenska
prognoza