Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Novosti iz župe Izbično

Obavijest pčelarima s područja Širokog Brijega

E-mail Ispis

pcelari

Pozivaju se pčelari s područja Širokog Brijega da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih zajednica.

Ažuriranje podataka se vrši u Registru pčelara u Službi za gospodarstvo Gradske uprave Široki Brijeg do 15. svibnja 2021. godine.

Više...
 

ŽZH: U škole se vraćaju samo učenici završnih razreda

E-mail Ispis

Nakon sastanka ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružice Mikulić i ravnatelja srednjih i osnovnih škola, koji je održan u petak u Širokom Brijegu, donesene su nove odluke o nastavku školske nastave u ŽZH.

Više...
 

Program trodnevnice i obilježavanja svetkovine sv. Josipa Radnika

E-mail Ispis

sv josip radnik


U godini svetog Josipa duhovna obnova i molitveni seminar u župi Izbično.

1. DAN (28.travanj):
POBOZNOST SV.JOSIPU
Krunica: Ozdravljenje kroz radosna otajstva!
MISA (Snaga u Imenu Isus)
Klanjanje pred Presvetim

Više...
 

Preminuo fra Serafin Hrkać

E-mail Ispis

fra serafin hrkacU utorak, 13. travnja, u svojoj 79. godini života, 61. godini redovništva i 55. godini svećeništva preminuo je akademik, umirovljeni sveučilišni profesor i jedan od najeminentnijih hercegovačkih svećenika fra Serafin Hrkać. Od fra Serafinove braće franjevaca iz širokobriješkog samostana čuli smo da je bio u solidnom zdravstvenom stanju,

Više...
 

Još jedan proljetni dan pod snijegom

E-mail Ispis

snijeg 07 04 021 1aČudnovate vremenske (ne)prilike u posljednjih nekoliko godina sve su nam češća pojava pa tako nisu izostale niti ove 2021. godine. Umjesto "bijelog Božića", skoro po navici, sve smo više svjedoci "bijelog Uskrsa". 

Više...
 

29. godišnjica raketiranja Širokog Brijega

E-mail Ispis

27 obljetnica 1aU ranim jutarnjim satima 7. travnja 1992., dok je većina građana još spavala, zvuci sirene označavali su zračnu opasnost. U 6.20 sati dva zrakoplova JNA, koja su uzletjela iz Podgorice, nadletjela su Široki Brijeg i raketama zrak-zemlja i opakim kazetnim bombama zasuli civilne ciljeve u užem dijelu Širokog Brijega. 

Više...
 

Raspored bogoslužja u Uskrsnom trodnevlju

E-mail Ispis

veliki tjedan trodnevlje 1aSvečanim Isusovim ulaskom u Jeruzalem, na Cvjetnicu, ušli smo u Veliki i Sveti tjedan. Vrhunac Svetoga tjedna je Sveto vazmeno trodnevlje koje započinje večernjom misom na Veliki četvrtak, pobožnosti križnog puta i obredima na Veliki petak, vazmenim bdijenjem na Veliku subotu, te proslavom Kristova uskrsnuća na dan Uskrsa.

Više...
 

Korizma - vrijeme posta i obraćenja

E-mail Ispis

pepelnica 1aNa Pepelnicu ili Čistu srijedu u katoličkoj crkvi započinje korizma, četrdesetodnevna priprava za Uskrs. Od kraja 11. stoljeća vjernici se na taj dan posipaju pepelom od blagoslovljenih maslinovih ili palminih grančica. Taj pepeo označava ozbiljnost i pokoru čime je obilježeno cijelo korizmeno vrijeme, te nadu u uskrsnuće.

Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 12 od 96

Vremenska
prognoza