Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Proslava zlatnog pira Marije i Miljenka Ćavar

E-mail Ispis PDF

marija miljenko 50 1aU Maria Gugging, pored Beča, 17. veljače svojih 50. godina braka proslavili su Marija i Miljenko Ćavar. Ovom prigodom slavljenicima su se priključili rodbina i prijatelji Bečkih hercegovaca iz obitelji Ljubić, Pavković, Logoarušić te Ćavar, koji su zajednički proslavili njihov zlatni pir.

Više...
 

Korizma - vrijeme posta i obraćenja

E-mail Ispis PDF

pepelnica 1aNa Pepelnicu ili Čistu srijedu u Katoličkoj crkvi započinje korizma, četrdesetodnevna priprava za Uskrs. Od kraja 11. stoljeća vjernici se na taj dan posipaju pepelom od blagoslovljenih maslinovih ili palminih grančica. Taj pepeo označava ozbiljnost i pokoru čime je obilježeno cijelo korizmeno vrijeme, te nadu u uskrsnuće.

Više...
 

Raspored misa za mjesec ožujak 2019.

E-mail Ispis PDF

zupna crkva 1a

 


Misne nakane u župi za ožujak 2019.

Više...
 

Posljedice nezabilježenog orkanskog nevremena na području župe Izbično

E-mail Ispis PDF

bura 02 2019 1aOrkanska bura koja je na području Izbična započela u ranim jutarnjim satima protekle subote ostavila je velikog traga na obiteljskim kućama i imanju, vozilima, drveću i svemu ostalome što se našlo na putu nezapamćenom udaru bure na ovom području.

Više...
 

Dani sjećanja na krvavu veljaču 1945. u župi Izbično

E-mail Ispis PDF

pobijeni franjevci 1aKrvavu veljaču 1945. godine na području Širokog Brijega obilježio je i nemili događaj u župi Izbično. Te nedjelje, točno prije 74. godine, 11. siječnja 1945. godine, skupina partizana devetnaeste divizije Osmoga dalmatinskog korpusa u smrt odvodi trojicu franjevaca, i to u sred nedjeljnog misnog slavlja.

Više...
 

Raspored misa za mjesec veljaču 2019.

E-mail Ispis PDF

zupna crkva 1a

 


Misne nakane u župi za veljaču 2019.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>Vremenska
prognoza