Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

NOVA GODINA - SVETA BOGORODICA MARIJA

E-mail Ispis PDF
ng_1Danas započinjemo Nogu Godinu građandkoga kalendara. Započinjemo je Gosponim svetkovinom pod nazivom «Svetkovina Svete Bogorodice – Majke Božje». Znači pod njenim okriljem počinjemo novu godinu i molimo blagoslov da nam ga isprosi kod Gospodina  za tek novonastalu godinu.
Više...
 

B O Ž I Ć (propovijed i slike jaslica)

E-mail Ispis PDF
js_1Hernik Anderson u jednoj svojoj priči pripovijeda kako jedna mala prodavačica žigica umire od hladnoće u Božićnoj noći. Tuda prolaze uređene gospođe u pratnji još uređenijih i bogatijih muževa  koji su se odzivali na jedan veliki božićni koncert i ples. Taj koncert i ples su zamišljeni kao u dobrotvorne svrhe – pomoći gladnima, bijednima i sirotnima.
Više...
 

Općini Široki Brijeg poplavom odsječena naseljena područja iznad 800 metara nadmorske visine

E-mail Ispis PDF

poplave2010_3_1aPo treći puta u ovoj godini prometnica Široki Brijeg – Gornja Britvica biva poplavljena izdašnijom količinom vode koja se prelijeva iz lokalnog Jezera na spomenuti putni pravac. Mnogi stariji mještani ni ne pamte godinu kada se nešto slično prije događalo. Huk golemih količina vode koja se s obližnjih brda i podzemnih izvora slijevaju u Jezero ne ostavlja puno nade da će uvjeti sutra biti povoljniji, a tek za zimu koja predstoji.

Više...
 

Dani kruha i zahvalnosti u Izbičnu

E-mail Ispis PDF

dk_1Svake školske godine predstavimo naše nove đake uz već ostale, ali ove godine nismo žurili namjerno jer smo čekali dane zahvalnosti, dane plodova zemlje, dane kruha. Ovaj dan se neizostavno svake godine slavi u našim školama, pa tako i ove godine. Stoga donosimo i jedan običan dan u našim školama u Donjoj Britvici i u Izbičnu i još današnje slavlje koje su organizirale učiteljice, roditelji i đaci.

Više...
 

Neslužbeni rezultati općih izbora u našoj Mjesnoj zajednici

E-mail Ispis PDF

izbori2010Prema neslužbenim rezultatima na ovogodišnjim općim izborima u našoj mjesnoj zajednici izašlo je 235 od 405 ukupno registriranih birača, što je oko 58%.
Od političkih stranaka najviše povjerenja dobio je HDZ BiH, na razinama vlasti za Parlament BiH kao i za Parlament FBiH, dok je za kandidata u skupštini ŽZH najviše glasova dobio neovisni kandidat Tomislav Soldo.

Više...
 

IZBIČIJADA 2010.

E-mail Ispis PDF
izbicijada_2010_1aDan nakon Velike Gospe Izbično je već godinama središte okupljanja mnogih na tradicionalnoj pučkoj veselici – Izbičijadi. Ove godine pokazalo se da i prvi radni dan u tjednu Izbičijada „pretvori“ u neki od dana vikenda čemu svjedoči nekoliko tisuća okupljenih na Izbičkom polju po 13. put.
Više...
 
<< Početak < « 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 » > Kraj >>


HUMH WebBanner 300x250

Baner

Zadnji komentari:

Jecaj Izbična mog!
Uživala sam, ponovno čitajući ovaj literarni...
27/11/18 10:16 Više...
Mirela Kožul

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica


Vremenska
prognoza